Καταγγελία: Εργοδότρια "τραμπούκισε" σερβιτόρα για 1 ευρώ φιλοδώρημα

Σοβαρή καταγγελία από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής.

Καταγγελία: Εργοδότρια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει το ΣΕΤΕΠΕ, την Παρασκευή, 15 Απριλίου σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη, σε ώρα αιχμής και παρουσία πελατών, η εργοδότρια τραμπούκισε σερβιτόρα με φωνές και τραβήγματα από το χέρι, ώστε να ελέγξει την ποδιά της, κατηγορώντας την ότι έκλεψε φιλοδώρημα αξίας 1 ευρώ, καθώς σύμφωνα με την πολιτική του καταστήματος, τα φιλοδωρήματα παρακρατούνται.

Η εργαζόμενη - μέλος του Συνδικάτου κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό και το γνωστοποίησε στους συναδέλφους της, ενώ ενημέρωσε σχετικά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που όλοι μαζί ζήτησαν συνάντηση με την εργοδοσία για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η εργοδότρια όχι απλά δεν δέχθηκε να δώσει εξηγήσεις, ισχυριζόμενη ότι το θέμα θα λυθεί ατομικά, αλλά ξεκαθάρισε ότι έχει και το δικαίωμα να ψάχνει τις τσάντες τους στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας.

ΣΕΤΕΠΕ: Δεν εκπλησσόμαστε με τα εν λόγω περιστατικά

Το ΣΕΤΕΠΕ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Δεν εκπλησσόμαστε με τα εν λόγω περιστατικά, καθώς στο συγκεκριμένο κατάστημα, έχουν προηγηθεί κι άλλα περιστατικά υποτιμητικής συμπεριφοράς και προσβλητικών χαρακτηρισμών. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη εχθρικό προς τους εργαζόμενους περιβάλλον, καθώς καλούνται να δουλεύουν μισασφαλισμένοι, χωρίς να πληρώνονται τις απαραίτητες προσαυξήσεις για υπερωρίες και αργίες και να δουλεύουν άλλες μέρες και ώρες από αυτές που αναγράφει η σύμβαση τους.

Όλα αυτά δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, ούτε αποτελούν ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης. Οι εργοδότες στον κλάδο μας προχωρούν σε τέτοιες συμπεριφορές, πατώντας πάνω στο ελεύθερο που τους δίνουν οι νόμοι της κάθε κυβέρνησης, η απουσία ελεγτικών μηχανισμών, αλλά και η απουσία συλλογικών συμβάσεων που θα έβαζαν ένα φρένο στην όποια εργοδοτική αυθαιρεσία.

Εδώ φανερώνεται πόσο σημαντικό είναι να είναι οργανωμένοι στο Συνδικάτο τους οι εργαζόμενοι, να μεταφέρουν πείρα από τους χώρους δουλειάς, να μην νιώθουν μόνοι απέναντι σε καμία κατάσταση, να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ