Οριστικό: Το Twitter ανήκει πλέον στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ - Εξαγορά με ποσό ρεκόρ

Και όμως είναι γεγονός. Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. του Twitter την Κυριακή (24/04), σήμερα (25/04) επιβεβαιώθηκε πως η πρόταση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ για εξαγορά της εταιρείας με 44 δισεκατομμύρια δολάρια, έγινε δεκτή.

Οριστικό: Το Twitter ανήκει πλέον στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ - Εξαγορά με ποσό ρεκόρ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως έχει δηλώσει ο Έλον Μασκ, το πλάνο του είναι να μειωθεί η εξάρτηση της πλατφόρμας από τις διαφημίσεις, επιτρέποντάς της έτσι να είναι –δήθεν- πιο ανοιχτή στην «ελεύθερη έκφραση».

Το σίγουρο είναι πως το πιο "πολιτικό" μέσο κοινωνικής δικτύωσης στα χέρια ενός αμφιλεγόμενου δισεκατομμυριούχου είναι μια εξέλιξη που θα πρέπει να ανησυχεί κάθε σκεπτόμενο πολίτη.

Τώρα, ο Μασκ θα μπορεί να ξαναφτιάξει το Twitter όπως κρίνει ο ίδιος και πιθανότατα θα δούμε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και λειτουργίας του.

Ο τρέχων Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, έγραψε στο Twitter λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης πως «Το Twitter έχει έναν σκοπό που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε βαθιά περήφανοι για την ομάδα μας και εμπνευσμένοι από τη δουλειά που έχει γίνει και που δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική».

Όπως σημειώνουν αναλυτές της αγοράς, το γεγονός ότι το Δ.Σ. του Twitter αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά του Μασκ, αφού αρχικά την απέρριψε ως πολύ χαμηλή, υποδηλώνει ότι η έκθεση για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα, δεν θα είναι καλή.

Είναι πάντως σίγουρα μια εξέλιξη που εγείρει ξανά ερωτήματα σχετικά με τη δυσανάλογη δύναμη της τάξης των δισεκατομμυριούχων, όσο και αν ο Έλον Μασκ δηλώνει πως: «Ελπίζω ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ