Επιδότηση καυσίμων: Πως θα λάβετε το επίδομα κοροϊδία - Από 10 έως 16 ευρώ το μήνα

Με τις αιτήσεις για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης επιδότησης καυσίμων.

Επιδότηση καυσίμων: Πως θα λάβετε το επίδομα κοροϊδία - Από 10 έως 16 ευρώ το μήνα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η επιδότηση καυσίμων για τους δικαιούχους κυμαίνεται συνολικά από 30 έως 50 ευρώ, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Οι αιτήσεις γίνονται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα πραγματοποιούνται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Παρακάτω οι ημερομηνίες:

- 26/04 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1.

- 27/04 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3.

- 28/04 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5.

- 29/04 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7.

- 30/04 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Από την 1η Μαΐου θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως αριθμού.

Στην αίτηση με τους κωδικούς TaxisNET, εκτός από τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας, οι πολίτες θα συμπληρώνουν και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού.

Μετά την υποβολή αιτήσεων τα στοιχεία για το όχημα θα αντλούνται αυτόματα.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, θα διαβιβάζεται εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και που θα εμβάζει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον κάθε δικαιούχο.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας καυσίμων και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31/07/2022. Μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε ευρώ

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ