"Καίει" τον Λιγνάδη κατάθεση μάρτυρα που τον "τοποθετεί" στην Επίδαυρο «μαζί με δύο εφήβους»

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Πολύτιμη και σημαντική ήταν η σημερινή ολοκλήρωση της κατάθεσης του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστας Φιλίππογλου ο οποίος δήλωσε απόλυτα βέβαιος πως είδε τον Δημήτρη Λιγνάδη μαζί με δύο έφηβους στην Επίδαυρο, την συγκεκριμένη περίοδο που ο κατηγορούμενος φέρεται να βίασε τον δεύτερο μηνυτή.

Ο Κώστας Φιλίππογλου επανέλαβε με βεβαιότητα και σήμερα, πως στις 24 με 26 Ιουλίου του 2015, είδε τον δημήτρη Λιγνάδη, στην Επίδαυρο, μαζί με δύο νεαρούς άνδρες, όπου ήταν και ο ίδιος, καθώς έμεναν στο ίδιο κατάλυμα.

«Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με τα δύο άτομα είχε συναντηθεί με φιλικό μου ζευγάρι. Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο αγόρια από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια», δήλωσε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, κλονίζοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι κατά τον χρόνο του καταγγελλόμενου βιασμού δεν βρισκόταν στην περιοχή της Επιδαύρου.

Μάλιστα, ο Κώστας Φιλίππογλου υπογράμμισε πως η παρέα που είδε στην Επίδαυρο τού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς «υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα» είπε και συμπλήρωσε πως «μου φάνηκε πολύ ιδιαίτερο και δεν φάνηκε μία απλή φιλική συνεύρεση. Δεν ήταν μια φυσιολογική φιλική παρέα λόγω της ηλικίας».

Πολιτική ΑγωγήΠως συμπεραίνετε ότι ήταν νεαρά αγόρια;

ΜάρτυραςΈτσι όπως τα είδα εκείνη την ημέρα μου φάνηκαν…ειδικά το ένα. Δεν θυμάμαι καθόλου φυσιογνωμίες, θυμάμαι ότι το ένα ήταν αφρικανικής καταγωγής και το άλλο όχι. Το πρώτο μου φάνηκε μικρό, λεπτοκαμωμένο, από την κατατομή του. Δεν ξέρω πως να το πω…

Πολιτική αγωγήΠοια ήταν η φήμη;

ΜάρτυραςΌτι έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.

Κατάθεση έδωσε επίσης σήμερα και φίλος του πρώτου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται το φερόμενο ως θύμα για συναντήσεις που είχαν με τον κατηγορούμενο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Δημήτρης Λιγνάδης υποσχόταν στον μηνυτή, ο οποίος ενδιαφερόταν για τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, να τον φέρει σε επαφή με επιφανείς καλλιτέχνες. Ο μάρτυρας, περιέγραψε επίσης και συνάντηση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη όπου, όπως κατέθεσε, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, τους είχε κεράσει αλκοόλ και χασίς, ενώ τους είχε προτείνει να συμμετέχουν όλοι σε σεξουαλικές πράξεις.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ