Οργή των εργαζόμενων του Twitter κατά του Μασκ και της διοίκησης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, o Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραγουάλ, προσπάθησε να καταλαγιάσει την οργή των εργαζομένων την Παρασκευή (29/04) κατά τη διάρκεια συνάντησης στην εταιρεία, όπου οι εργαζόμενοι έθεσαν ερωτήσεις και ζήτησαν απαντήσεις για το πώς σχεδιάζουν τα διευθυντικά στελέχη να χειριστούν μια αναμενόμενη μαζική έξοδο που προκαλείται από τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του Ίλον Μασκ.

Οργή των εργαζόμενων του Twitter κατά του Μασκ και της διοίκησης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla -που υπέγραψε συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του Twitter- επέκρινε επανειλημμένα τις πρακτικές ελέγχου περιεχομένου του Twitter και κατονόμασε ένα κορυφαίο στέλεχος ως υπεύθυνο για τον καθορισμό πολιτικών της πλατφόρμας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters, στην εσωτερική αυτή συνεδρίαση, τα διευθυντικά στελέχη ανέφεραν είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουν το κατά πόσο η συμφωνία εξαγοράς με τον Μασκ θα επηρεάσει τη διατήρηση του προσωπικού.

Ο Μασκ υποσχέθηκε στους δανειστές του ότι θα υπάρξουν μειώσεις μισθών μεγαλοστελεχών, αλλά οι ακριβείς περικοπές παραμένουν ασαφείς, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Μια από τις πηγές, είπε ότι ο Ίλον Μασκ δεν θα λάβει αποφάσεις για περικοπές σε μισθούς και θέσεις εργασίας μέχρι να αναλάβει και επίσημα την ιδιοκτησία του Twitter.

«Έχω βαρεθεί να ακούω για την αξία των μετόχων και τη διαφύλαξη των μετόχων. Ποιες είναι οι ειλικρινείς σκέψεις σας σχετικά με την πολύ σοβαρή πιθανότητα πολλοί εργαζόμενοι να μην έχουν δουλειά μετά το κλείσιμο της συμφωνίας;», ρώτησε ένας υπάλληλος του Twitter τον διευθύνοντα σύμβουλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ο Παράγκ Αγκραγουάλ απάντησε ότι το Twitter πάντα νοιαζόταν για τους υπαλλήλους του και θα συνεχίσει να το κάνει. «Πιστεύω ότι το Twitter στο μέλλον θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τον αντίκτυπό του στον κόσμο και στους πελάτες του», είπε.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν επίσης στα διευθυντικά στελέχη ότι φοβούνταν πως η ασταθής συμπεριφορά του Μασκ θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την επιχείρηση και να την βλάψει οικονομικά το Twitter.

«Έχουμε μια στρατηγική βραχυπρόθεσμα για το πώς να χειριστούμε τους διαφημιστές που αποσύρουν τις επενδύσεις τους;», ρώτησε ένας υπάλληλος.

Η Σάρα Περσονέτ, διευθύντρια πελατών του Twitter, είπε ότι η εταιρεία επικοινωνεί συχνά με τους διαφημιστές και τους καθησυχάζει λέγοντας πως «ο τρόπος με τον οποίο εξυπηρετούμε τους πελάτες μας δεν αλλάζει».

Μετά τη συνάντηση, ένας υπάλληλος του Twitter, είπε στο Reuters ότι έχει ελάχιστη εμπιστοσύνη σε αυτά που τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους.

«Οι απαντήσεις ήταν "δημοσιοσχετίστικες". Μας είπαν να μην γίνουν διαρροές για τη συνάντηση και να κάνουμε μια δουλειά για την οποία θα είμαστε περήφανοι, αλλά δεν υπάρχει σαφές κίνητρο για τους υπαλλήλους να το κάνουν αυτό», σημειώνοντας επίσης ότι αποζημιώσεις για μη εκτελεστικά στελέχη έχουν πλέον περιοριστεί λόγω της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Equilar, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter εκτιμάται ότι θα λάβει 42 εκατομμύρια δολάρια εάν απολυθεί εντός 12 μηνών από την αλλαγή του ελέγχου στην εταιρεία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αγκραγουάλ δήλωσε: «Ναι, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τα πράγματα διαφορετικά και καλύτερα. Θα μπορούσα να τα είχα κάνει διαφορετικά. Το σκέφτομαι πολύ αυτό».

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Reuters.


πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ