Συγκέντρωση χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου (video)

Μεγάλη καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων σε διαδικτυακή πλατφόρμα ώστε να καλυφθεί μέρος των εξόδων της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου, που δίνουν εδώ και δύο χρόνια έναν άνισο αγώνα για δικαίωση. Ας στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια. 

Συγκέντρωση χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πέρυσι, τον Ιούνιο του 2021, ο Γιάννης Μάγγος είχε γνωστοποιήσει πως υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κακοποίηση που φέρεται να οδήγησε στον θάνατο του γιου του, Βασίλη.

«Ο γιος μας στοχοποιήθηκε, επειδή είχε αναπτύξει πολιτική δράση, χτυπήθηκεβασανίστηκεπροπηλακίστηκελοιδορήθηκεπαρότι οι βασανιστές του γνώριζαν πολύ καλά ότι ανήκε σε ευάλωτη ομάδα. Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά. Υπέστη βαριές σωματικές και ψυχικές, για την υγεία και τη ζωή του, βλάβες, ακυρώθηκε η προσωπικότητά του, δεν άντεξε την άδικη ταπείνωση, οδηγήθηκε στον θάνατο. Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, σήμερα θα ζούσε…», είχε αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων στη δημόσια δήλωσή του ο Γιάννης Μάγγος, συμπληρώνοντας πως υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπαιτίου.


Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου συγκλονίζει και μηνύει την Αστυνομία - «Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, σήμερα θα ζούσε»


Σήμερα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gogetfunding.com, ο Γιάννης Μάγγος απευθύνει έκκληση, ζητώντας τη βοήθειά του κόσμου, ώστε να μπορέσει να καλύψει οικονομικά μέρος των δικαστικών εξόδων της οικογένειας.

«Στηρίξτε με κάθε μέσο, βοηθήστε να γίνει γνωστή η ιστορία του Βασίλη Μάγγου και των ανθρώπων που αγωνίζονται στον Βόλο», ανέφερε ο ο Γιάννης Μάγγος.

To κείμενο της καμπάνιας συγκέντρωσης χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου:

Στις 13 Ιούνη 2020 ο 27χρονος αγωνιστής Βασίλης Μάγγος συμμετείχε στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο. Η πολυπληθής πορεία εκείνης της μέρας αντιμετωπίστηκε με πρωτόγνωρη καταστολή εκ μέρους των αστυνομικών αρχών με προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμούς πολιτών έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE .

Την επόμενη μέρα ο Βασίλης βρίσκεται στα δικαστήρια Βόλου ως αλληλέγγυος στους συλληφθέντες της 13ης Ιούνη. Στοχοποιείται από την αστυνομία, συλλαμβάνεται και βασανίζεται εκτός και εντός αστυνομικού τμήματος. Η σωματική και ψυχική του υγεία κλωνίζεται με αποτέλεσμα τον θάνατό του, ένα μήνα αργότερα. 

Μετά την προκλητική απροθυμία των αστυνομικών αρχών να προχωρήσουν στην διερεύνηση της κακοποίησης του Βασίλη, η οικογένειά του αποφάσισε στις 16 Ιούνη του ᾽21 να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών που εμπλέκονται στο βασανισμό του παιδιού τους.

Συγκεκριμένα, η Νομική Ομάδα του Συντονισμού έχει αναλάβει την νομική διάσταση της υπόθεσης ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Η πολιτική και ηθική διάσταση του ζητήματος έχει αναλάβει ενεργά ο κόσμος των συλλογικοτήτων, των ομάδων, των απλών ανθρώπων. 

Με βάση τα παραπάνω, η ομάδα πολιτικού γκραφίτι Political Stencil σε συνεργασία με το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου σκοπεύει να δημιουργήσει ένα γκράφιτι σε κτίριο που έχει -γενναιόδωρα- παραχωρηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Την ανάδειξη δηλαδή και την πρώθηση του μακροχρόνιου δικαστικού αγώνα της οικογένειας του Βασίλη, την στήριξη των αγωνιζομένων πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο και την σοβαρή πολιτική διάσταση που αυτοί φέρουν.

Μέσω την παρούσης ψηφιακής πλατφόρμας απευθυνόμαστε σε εσάς, ώστε να στηρίξετε οικονομικά την κάλυψη των υπέρογκων δικαστικών εξόδων της οικογένειας Μάγγου αλλά και των αγωνιστών του κινήματος. Στηρίξτε με κάθε μέσο, βοηθήστε να γίνει γνωστή η ιστορία του Βασίλη Μάγγου και των ανθρώπων που αγωνίζονται στο Βόλο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ