Πρωτομαγιά 2022 - Με το βλέμμα στoυς εργαζόμενους της COSCO

Ο διαρκής αγώνας των εργαζομένων της COSCO για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, συμπυκνώνει το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς

Πρωτομαγιά 2022 - Με το βλέμμα στoυς εργαζόμενους της COSCO
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τον χώρο στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των λιμενεργατών για υπογραφή ΣΣΕ και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

«Η αλληλεγγύη δίνει δύναμη στους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα και να μπορούν να ζουν με το κεφάλι ψηλά», τόνισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα εργαζομένων απ’ όλους τους κλάδους στις προβλήτες, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), Μάρκος Μπεκρής.

Οι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους που κατεβαίνουν στο λιμάνι για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους γίνονται δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα.

Οι διανομείς της «e food» κατέφθασαν στις προβλήτες με μοτοπορεία και μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, Γιώργος Στεφανάκης, τόνισε πως «σήμερα και οι διανομείς απεργούν για την ένταξη στα ΒΑΕ, για μέτρα προστασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για να μη σκοτωνόμαστε στη δουλειά, όπως εσείς και τόνισε πως «δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε μαζί σας. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας».

Σημειώνεται ότι ο τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση των απεργών είναι: ΙΒΑΝ: GR 5002604490000170200707357.

Επίσης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά υπάρχει χώρος όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής, βρεφικά γάλατα και τροφές, καθώς και παιχνίδια για τις οικογένειες των απεργών και τα παιδιά τους.
(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6939271539).

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ