Αρκαλοχώρι: Στέλνουν λογαριασμούς ρεύματος σε ακατοίκητα σεισμόπληκτα σπίτια

Σε σεισμόπληκτα, μη κατοικήσιμα και χαρακτηρισμένα ακόμη και “κόκκινα” σπίτια, στο Αρκαλοχώρι, στέλνονται ακόμα λογαριασμοί ρεύματος.

Αρκαλοχώρι: Στέλνουν λογαριασμούς ρεύματος σε ακατοίκητα σεισμόπληκτα σπίτια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η τοπική ιστοσελίδα cretanews.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το διαβάσαμε και δεν το πιστεύαμε: τα σπίτια που έχουν καταστραφεί από τους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου κι έχουν χαρακτηριστεί ακατοίκητα, και για τα οποία τόσο καιρό μετά δεν έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες αποκατάστασης, εξακολουθούν να λαμβάνουν κανονικά λογαριασμούς ρεύματος.

Ναι, η ανάλγητη και δήθεν «Πολιτεία που ενδιαφέρεται» για την κοινωνία και όλοι αυτοί που εδώ και μήνες κάνουν "παρελάσεις" ενδιαφέροντος στις σεισμόπληκτες περιοχές (για να φωτογραφηθούν) δεν έχουν μεριμνήσει ούτε γι’ αυτό.

Η Δημοτική Αρχή που έχει περιοριστεί σε ρόλο ξεναγού και οργανωτή εκδηλώσεων με σεισμολόγους, πέρα βρέχει κι έτσι οι ιδιοκτήτες αυτών των κτιρίων βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος να έρχονται κανονικά και τα χρέη τους να διογκώνονται και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Χαρακτηριστική είναι η σχετική ανάρτηση του Προέδρου του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Μινώα Πεδιάδας, Κώστα Γκαντάτσιου που αναφέρει:  

«Σε σεισμόπληκτα σπίτια μη κατοικήσιμα χαρακτηρισμένα ως “κίτρινα” ακόμη και “κόκκινα” έρχονται ακόμη λογαριασμοί ρεύματος σαν να μην τρέχει τίποτα… Δυστυχώς ούτε σ ‘ αυτό το απλό, 215 μέρες μετά τον σεισμό υπήρξε μέριμνα και λύση.
Που ζούμε Θεέ μου;
Ποιος θα ασχοληθεί επιτέλους;»

Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις και προχειρότητα που μαρτυρά πως τελικά όλα γίνονται στο πόδι και χωρίς σωστό προγραμματισμό και οργάνωση, με θύματα χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ