Υπουργός Εσωτερικών Γερμανίας: «Προμηθευτείτε τρόφιμα και υγρά για 10 ημέρες»

"Φωτιά" άναψαν δηλώσεις της γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών, Νάνσυ Φίσερ, σε συνέντευξή της.

Υπουργός Εσωτερικών Γερμανίας: «Προμηθευτείτε τρόφιμα και υγρά για 10 ημέρες»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα», δήλωσε σε συνέντευξή της η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, η Νάνσι Φίσερ στη συνέντευξή της υπογράμμισε επίσης «είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις, τις πανδημίες, τις απειλές πολέμου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες» είπε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, σημείωσε πως «αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να υπάρχει παροχή έκτακτης ανάγκης στο σπίτι».

Η γερμανίδα υπουργός αποκάλυψε επίσης πως γίνεται απογραφή των καταφυγίων της χώρας. «Υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία. Κάποια χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό αν επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά», τόνισε.

Η Νάνσυ Φίσερ ανέφερε πως οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος.

«10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά», δήλωσε και συνέστησε στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου», υπογράμμισε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ