Η ακριβότερη βενζίνη στη Ευρώπη - Πού αλλού; (video - εικόνες)

Η επιλογή της κυβέρνησης να μη μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων και να προχωρήσει στο "φιάσκο" του Fuel Pass, του οποίου η ήδη μικρή αξία έχει ήδη μειωθεί ακόμα περισσότερο από την αύξηση των τιμών, έχει καταστήσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης σε άλλο ένα δυσμενή δείκτη. Πολύ πιο φθηνή η βενζίνη σε γειτονικές χώρες. 

Η ακριβότερη βενζίνη στη Ευρώπη - Πού αλλού; (video - εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Συνεχίζεται το χωρίς προηγούμενο και ανελέητο "σφυροκόπημα" της ακρίβειας στους πολίτες της χώρας.

Κάθε ρεκόρ έχει σπάσει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα, με τη μέση τιμή της να αγγίζει και να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 2,2 ευρώ/λίτρο.

Σε σχέση μάλιστα με την αναλογία τιμή βενζίνης / μισθών, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι απλά η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη, αλλά και από τις πιο ακριβές, παγκοσμίως.

«Ίσως φτάσουμε και στα 3 ευρώ στο λίτρο»

Μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, τόνισε σχετικά πως «η αισχροκέρδεια και στα καύσιμα καλά κρατεί, και δε γίνονται έλεγχοι. Πρέπει να γίνει παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», σχολίασε η κ. Καλαποθαράκου, ενώ πρόσθεσε ότι «Αν δε λειτουργήσουν οι εποπτικές αρχές, μπορεί να φτάσουμε και στα 3 ευρώ στο λίτρο».

Πολύ πιο φθηνή βενζίνη στις γειτονικές χώρες

Την ίδια ώρα, σε άλλα γειτονικά κράτη η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανά λίτρο είναι:

- Η μέση τιμή στην Πορτογαλία βρίσκεται στα 1,915 ευρώ / λίτρο

- Η μέση τιμή στη Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται στα 1,433 ευρώ / λίτρο

- Η μέση τιμή στη Βουλγαρία είναι 1,526 ευρώ / λίτρο

- Η μέση τιμή στην Τουρκία είναι 1,283 ευρώ / λίτρο

Χαρακτηριστικό όμως είναι, ότι και πριν από 8 μήνες, το Σεπτέμβριο του 2021, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, είχε δηλώσει απερίφραστα πως «έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ