Ελένη Τοπαλούδη: «Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δύο άνδρες» - Αγόρευση καταπέλτης από την εισαγγελέα

Τη βεβαιότητά της για την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, εξέφρασε η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, ζητώντας και σε δεύτερο βαθμό την καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά.

Ελένη Τοπαλούδη: «Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δύο άνδρες» - Αγόρευση καταπέλτης από την εισαγγελέα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της, υπογράμμισε πως το ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα, το Νοέμβριο του 2018, τελέστηκε από κοινού κι από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό.

«Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρόταση της, την ώρα που οι δύο νεαροί άνδρες συνεχίζουν να "ρίχνουν" ο ένας στον άλλον το μερίδιο της ευθύνης.

Η εισαγγελέας έδρας, εξιστόρησε όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βραδυ της δολοφονίας και το τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι του Ροδίτη κατηγορούμενου, όπου βιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα η Ελένη Τοπαλούδη, πριν την πετάξουν από το γκρεμό στη θάλασσα ώστε σιωπήσει για πάντα.

«Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01:07, η Ελενη στέλνει μήνυμα στη φίλη της "πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο". Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι "δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει". Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει», περιέγραψε η εισαγγελέας.

Για να γλιτώσουν τις συνέπειες της βάναυσης πράξης τους και για να σωπάσουν την Ελένη Τοπαλούδη, η οποία τους είπε ότι θα τους καταγγείλει στις αρχές, οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την εισαγγελέα «της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Όπως συνέχισε η Εισαγγελέας, «για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελενη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελενη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελενη στη θάλασσα».

Ύστερα, σύμφωνα πάντα με την αγόρευση της Εισαγγελέως, οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελενη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. Όμως πολλά από αυτά κόλλησαν στη βλάστηση καθώς ο γκρεμός δεν είναι κάθετος.

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα» τόνισε η εισαγγελέας, συμπληρώνοντας πως η Ελένη Τοπαλουδη, παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων «ήξερε ότι απλώς πηγαίνει για σουβλάκια, ήταν απλά ντυμένη και αν ήθελε να κάνει τρίο θα το έκανε στο σπίτι της, δεν ήταν ανάγκη να πάει σε άλλο σπίτι».

«Αν η Ελενη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε», είπε η εισαγγελέας  αναφέροντας πως τα σκισμένα ρούχα της Ελένης Τοπαλούδη καταδεικνύουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του Ροδίτη κατηγορούμενου για μειωμένο καταλογισμό καθώς «δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιλήφθηκαν τις πράξεις τους ή είχαν μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη σύλληψη, δεν διαπίστωσε ψυχοπαθολογίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ