Ζελένσκι: «Ο Μακρόν μου ζήτησε να παραχωρήσω εδάφη στον Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος»

Σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα, Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να παραχωρήσει κάποια από τα εδάφη της χώρας στη Ρωσία ώστε να τελειώσει ο πόλεμος.

Ζελένσκι: «Ο Μακρόν μου ζήτησε να παραχωρήσω εδάφη στον Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει το γαλλικό BFMTV, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέβη σε αυτή την αποκάλυψη, μιλώντας σε ιταλικά μέσα. Δήλωσε δηλαδή ότι ο Γάλλος πρόεδρος του προέτρεψε να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για να λήξει ο πόλεμος.

«Πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Δεν είμαστε έτοιμοι να σώσουμε κάτι ή κάποιον και να χάσουμε εδάφη για αυτό», αντέδρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας μάλιστ ότι αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες που προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τον Πούτιν, ο οποίος «μοιάζει με τον Χίτλερ», όπως είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγές της γαλλικής κυβέρνησης πάντως δήλωσαν πως ο Μακρόν ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με την Ρωσία πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας, όμως δεν διέψευσαν και την προτροπή του Μακρόν στον Ζελένσκι για παραχωρήσεις εδαφών.

«Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν έχει συζητήσει τίποτα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς τη συμφωνία του προέδρου Ζελένσκι και δεν έχει ζητήσει ποτέ από τον πρόεδρο Ζελένσκι υποχωρήσεις. Πάντα λέει ότι είναι στο χέρι των Ουκρανών να αποφασίσουν τους όρους της διαπραγμάτευσης» ανέφερε η πηγή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ