Σοκ με την αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια - Εξετάζεται challenge του TikTok ως αιτία (video)

Η αστυνομία διερευνά τη σύνδεση της αυτοκτονίας 14χρονου στα Κάτω Πατήσια με διαδικτυακό challenge στo μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok. 

Σοκ με την αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια - Εξετάζεται challenge του TikTok ως αιτία (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αυτοκτονία ενός εφήβου 14 ετών στην Αθήνα.

Ο ανήλικος έβαλε τέλος στη ζωή του, στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια, καθώς οι γονείς του τον βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιό του.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, διερρευνούν τη διασύνδεση της αυτοχειρίας του 14χρονου με διαδικτυακή "πρόκληση" (challenge) με την ονομασία "blackout", στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

To «blackout challenge» (πρόκληση συσκότησης/λυποθυμίας) προκαλεί τους χρήστες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Το "παιχνίδι" αυτό έχει αποβεί πολλές φορές θανατηφόρο ή έχει προκαλέσει μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες σε νεαρά άτομα.

Τον περασμένο Δεκέμριο, η 10χρονη Nylah Anderson, από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, βρέθηκε αναίσθητη μέσα στην ντουλάπα της μητέρας της και πέθανε μετά από πέντε ημέρες στην εντατική.

Η οικογένεια της 10χρονης κατηγορεί το TikTok για προώθηση ελαττωματικού προϊόντος και αμέλεια. Όπως ισχυρίζονται στη μήνυση οι δικηγόροι της οικογένειας, «ο αλγόριθμος αποφάσισε ότι το θανατηφόρο blackout challenge ταίριαζε και πιθανότατα θα ενδιέφερε την 10χρονη Nylah Anderson. Ως αποτέλεσμα, πέθανε».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ