Γλυκα Νερά: Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Την ενοχή του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας - Κανένα κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. Ατάραχος στο άκουσμα της απόφασης ο γυναικοκτόνος.

Γλυκα Νερά: Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δικαστές και ένορκοι κατέληξαν στην ετυμηγορία πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάζεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ως ύποπτους των πράξεών του.

Το δικαστήριο απέρριψε απέρριψε τον ισχυρισμό περί βιασμό ψυχικής ορμής και δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο γυναικοκτόνος παρέμεινε ατάραχος κατά το άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει στην αγόρευσή της, την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά του κατηγορούμενου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής.

Η εισαγγελέας, δήλωσε συγκλονισμένη από τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, έκανε λόγο για μία υπόθεση που εμπεριέχει στοιχεία ανθρώπινης τραγωδίας.

Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Κοίμισε το παιδί και ανέβηκε στο δωμάτιο για να δολοφονήσει την Καρολάιν

«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά δε θα αποδοθεί ηθική δικαίωση ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τη μητέρα της Καρολάιν. Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει, θα περίμενα να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Κοίμισε το παιδί και ανέβηκε στο δωμάτιο για να δολοφονήσει την Καρολάιν. Το ότι τράβαγε τα μαλλιά του, όπως μας είπε στην απολογία, δεν συνάδει με την κατάθεση του αστυνομικού ότι ήταν ψύχραιμος. Ακόμη και το επιχείρημα αν ότι την σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε διότι εναπόθεσε το παιδί δίπλα στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της σκληρότητας του, ήθελε να είναι να αποτελέσει το παιδί το σκηνικό του φόνου», δήλωσε η εισαγγελέας.

Φέρθηκε με την ίδια σκληρότητα και στο σκύλο

«Φέρθηκε με την ίδια σκληρότητα και στο σκύλο. Το ζώο βασανίστηκε, όπως και η κοπέλα. Πέθανε από ασφυκτικό θάνατο. Απαγχονίστηκε. Όσο και αν διατείνεται ότι αγαπά τα ζώα, έπρεπε να το θυσιάσει.

Ένα ημίαιμο κουτάβι δεν παρέπεμπε σε φύλακα για να το σκοτώσουν οι ληστές. Κατά την κρίση μου κανένας ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει ένα σκυλί. Αφού το κρέμασε στην σκάλα με το λουρί του, απομακρύνθηκε για να μη δει το βασανισμένο τέλος του ζώου».

 

Όσα έγιναν είναι αυταπόδεικτα

«Σκεφτόμουν ότι η πρόταση της εισαγγελέως θα μπορούσε να ανοίξει και να κλείσει με την ετυμηγορία γιατί για μένα όσα έγιναν είναι αυταπόδεικτα. Το παράλογο της τέλεσης των εγκλημάτων αυτής της δίκης, με παραπέμπει στο αναίτιο, δηλαδή την αιτία που οδηγήθηκαν τα πράγματα στο έγκλημα», είπε με νόημα η εισαγγελέας.

«Όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροπόρους οδούς της Καρολάιν είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία. Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου, είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου».

Ο κατηγορούμενος ξέχασε να αφαιρέσει το ρολόι της Καρολάιν και αυτό είναι Θεία Δίκη γιατί έδωσε αρκετά στοιχεία

«Την πλάκωσε με όλο του το σώμα για να μην αντιδράσει. Καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι το smartwatch και τα 17 βήματα που κατέγραψε ήταν οι κινήσεις των χεριών της. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μπορεί να ακούσουν οι γείτονες. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος.

Ο κατηγορούμενος ξέχασε να αφαιρέσει το ρολόι της Καρολάιν και αυτό είναι Θεία Δίκη γιατί έδωσε αρκετά στοιχεία» είπε η εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας αγωνιώδη τον θάνατό της», υπογράμμισε η εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ