Γιατί το Ευρωκοινοβούλιο "εξαφάνισε" τη δημοσίευση της έρευνας για την ελευθερία του Τύπου; (εικόνες)

Γιατί το Ευρωκοινοβούλιο
ΠΡΟΒΟΛΗ

O επίσημος λογαριασμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Twitter, είχε αναρτήσει χθες την έρευνα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, που αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα. 


"Χαστούκι" στην κυβέρνηση - Το Ευρωκοινοβούλιο ανάρτησε την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα


Σήμερα όμως, με έκπληξη διαπιστώνουμε πως και η ανάρτηση, αλλά και η δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, έχουν διαγραφεί. 

Ποιες και από που ασκήθηκαν "πιέσεις" ώστε το Ευρωκοινοβούλιο να προβεί σε αυτή την πρωτοφανή κίνηση και να "κατεβάσει" τη δημοσίευση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, επίσημου συνεργάτη του Ευρωπαικού Συμβουλίου, σε θέματα ελευθερίας του Τύπου;


SOS για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα - Τελευταία στην Ε.Ε. και "βουτιά" 38 θέσεων στον Παγκόσμιο Δείκτη


Σχετικά ερωτήματα στο Twitter κατέθεσαν με αναρτήσεις τους, ο αρχισυντάκτης του 2020mag.gr, Κωνσταντίνος Ταχτσίδης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης

Η εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβούλιου, Sanne De Ryck απαντώντας στο avgi.gr, δικαιολογεί την αφαίρεση της δημοσιεύσης λέγοντας ότι δεν ήταν «σύμφωνη με τις κατευθυντήριες γραμμές σύνταξης για τις υπηρεσίες επικοινωνίας του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, τα προϊόντα σύνταξης πρέπει πάντα να αναφέρουν μια σαφή σύνδεση με τις δραστηριότητες και την ατζέντα του Κοινοβουλίου, κάτι που δεν συνέβη εδώ».

Παράλληλα σημειώνει ότι «το Κοινοβούλιο αποδίδει μεγάλη σημασία στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, ως έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας. Την παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του Τύπου, διεξήγαγε μια συζήτηση στην ολομέλεια με την Επιτροπή σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των απειλών κατά των δημοσιογράφων και την ενίσχυση της ελευθερίας του Τύπου και παρουσίασε επίσημα τη δεύτερη έκδοση του Βραβείου Daphne Caruana Galizia για την υποστήριξη της ερευνητικής δημοσιογραφίας και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ