Λάρισα: "Ηλεκτροσόκ" για 91χρονη - 2.697 ευρώ λογαριασμός ρεύματος

91χρονη από την Λάρισα, έλαβε για το διαμέρισμά της, 75 τ.μ. λογαριασμό από τη ΔΕΗ που φτάνει στο ποσό των 2.697 ευρώ.

 

Λάρισα:
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική ιστοσελίδα larissanet.gr, που αποκάλυψε το θέμα, πρόκειται για εκκαθαριστικό λογαριασμό, που αφορά οικιακό τιμολόγιο και καλείτε να πληρώσει μέχρι τις 27 Μαΐου 2022.

Όπως αναγράφεται στο λογαριασμοί που έλαβε η συμπολίτισσα, η οποία διαμένει στο κέντρο της πόλης, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 2088,59 ευρώ, ενώ στον τελικό λογαριασμό της έχει γίνει και έκπτωση 419,93 ευρώ!

Η 91χρονη λαμβάνει σύνταξη μόλις 700 ευρώ και ζεσταίνει το σπίτι της επί δεκαετίες με τον ίδιο τρόπο.

Πέρυσι είχε πληρώσει στον πρώτο λογαριασμό 55ο ευρώ και στον εκκαθαριστικό περίπου 750 ευρώ, ενώ φέτος πλήρωσε την ίδια περίοδο στον πρώτο λογαριασμό 1.179 ευρώ και στον εκκαθαριστικό η λυπητερή έφτασε στα 2.700 ευρώ. Δηλαδή φέτος πρέπει να πληρώσει για το 4μηνο 3.876 ευρώ!, ενώ πέρυσι για το αντίστοιχο τετράμηνο ήταν περίπου 1.300 ευρώ.

Με το θέμα ασχολήθηκε και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης.

«H πολιτική απάτη Μητσοτάκη με τους λογαριασμούς ρεύματος συνεχίζεται. Η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι αισχροκερδούν και οι κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί βάζοντας πλάτη. Είναι αδύνατον τέτοιοι λογαριασμοί να πληρωθούν. Το δίλημμα για τα νοικοκυριά πλέον είναι επιβίωση ή ΔΕΗ» τονίζει σε δήλωσή του στο larissanet.gr ο κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η 91χρονη θα κινηθεί νομικά κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ