Γιατί έμεινε κρυφή για δύο ημέρες η πτήση των τουρκικών F-16 στην Αλεξανδρούπολη;

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα militaire.gr, η πτήση των τουρκικών F-16 που έφθασαν 2,5 μίλια από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, έγινε στις 18 Μαίου, λίγες ώρες μετά από την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Γιατί έμεινε κρυφή για δύο ημέρες η πτήση των τουρκικών F-16 στην Αλεξανδρούπολη;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του militaire.gr

Το ΓΕΕΘΑ για δύο ολόκληρες ημέρες δεν ανακοίνωσε τίποτα για το σοβαρό αυτό γεγονός, που δε συμβαίνει κάθε μέρα.

Οι Τούρκοι έχουν πετάξει στον Έβρο τον Ιανουάριο του 1993 -κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τότε- και τον Μάρτιο του 2020 όταν έκαναν 8 υπερπτήσεις. Θεώρησε ότι δεν ήταν σημαντικό το γεγονός; Δύσκολο να το πιστέψουμε.

Υποθέτουμε ότι αν κάποιος δημοσιογράφος δημοσιοποιούσε το θέμα επικαλούμενος κάποια από τις πλατφόρμες που παρακολουθούν την αεροπορική δραστηριότητα θα κατηγορούνταν ως αναξιόπιστος -ίσως και …προδότης- όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Σε κάποιες περιπτώσεις από το ΓΕΕΘΑ χαρακτήριζαν αναξιόπιστες αυτές τις πλατφόρμες και υποστήριζαν ότι δεν καταγράφουν με ακρίβεια την πορεία αεροσκαφών. Δεν είναι έτσι…

Η μόνη λογική εξήγηση για την επιλογή να μην δημοσιοποιηθεί η πτήση τουρκικών F-16 στην Αλεξανδρούπολη, είναι ότι κανένας από την κυβέρνηση δεν ήθελε να χαλάσει το διθυραμβικό κλίμα που είχε προκληθεί για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο. Μια ομιλία στην οποία δεν ακούστηκε η λέξη Τουρκία.

Ότι η κατάσταση με την Τουρκία είναι εξαιρετικά σοβαρή δεν χρειάζεται εξήγηση. Ό
τι ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση είναι δεδομένο. \

Όσοι πιστεύουν ότι με ανακοινώσεις εξοπλισμών που θα αποδώσουν αν όλα πάνε καλά στο τέλος της δεκαετίας ή με τρικ όπως αυτό με την απόκρυψη του σοβαρού επεισοδίου στην Αλεξανδρούπολη, θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την τουρκική επιθετικότητα, γελιέται!


πηγη: militaire.gr 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ