Κλιματική Αλλαγή: Ο Πέτρος Κόκκαλης υπέγραψε επιστολή μαζί με Μπέρνι Σάντερς και Οκάσιο Ορτέζ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζο Μπάιντεν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συνυπέγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης, μαζί με τον Bernie Sanders και την Alexandia Ocasio-Cortez, ζητώντας το τέλος των ορυκτών καυσίμων, με αφορμή τη δημιουργία της Κοινής Ομάδας Κρούσης για την Ενεργειακή Ασφάλεια μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

Κλιματική Αλλαγή: Ο Πέτρος Κόκκαλης υπέγραψε επιστολή μαζί με Μπέρνι Σάντερς και Οκάσιο Ορτέζ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην επιστολή αναφέρεται πως στις πρωτοβουλίες της Ομάδας Κρούσης για την Ενεργειακή Ασφάλεια Ε.Ε. και ΗΠΑ, οφείλει να ενταχθεί η δέσμευση για πλήρη παύση στην αδειοδότηση και χρηματοδότηση κάθε νέας μονάδας εξόρυξης άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες, σύμφωνα με τους συντάκτες της επιστολής, αρκούν οι υφιστάμενες μονάδες ορυκτών καυσίμων, αν ενεργοποιηθούν με τη ζέση που επιδεικνύεται για τα ορυκτά, μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ως προς αυτό, ζητούν και την συμπλήρωση της κοινής δήλωσης μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, ούτως ώστε να περιγραφεί με λεπτομέρεια το σκέλος της ανάπτυξης των ΑΠΕ.

Στους συνυπογράφοντες περιλαμβάνονται Γερουσιαστές των ΗΠΑ και Βουλευτές από ΗΠΑ και Ε.Ε., μεταξύ αυτών, ο Bernie Sanders, η Alexandria Ocasio-Cortez, η Manon Aubry (συνπρόεδρος της LEFT) και ο Philippe Lamberts (συνπρόεδρος των Πρασίνων).

Οι υπογράφοντες ζητούν την παύση χρήσης ορυκτών καυσίμων σε Ευρώπη και Αμερική μέχρι το 2035, δεδομένου ότι το παράθυρο εξασφάλισης ενός κλιματικά βιώσιμου μέλλοντος στον πλανήτη κινδυνεύει να κλείσει αμετάκλητα, σύμφωνα με το IPCC.

«Οι όποιες εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένου του υγροποιημένου αερίου, απαιτούν χρόνο άνω των τριών ετών και πόρους που θα σπαταληθούν κυριολεκτικά, αφού στο ίδιο διάστημα θα μπορούσαν να υπάρξουν ολοκληρωμένες λύσεις με ΑΠΕ ακυρώνοντας κάθε σκέψη για δήθεν μεταβατικές λύσεις», δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης σχετικά με την πρωτοβουλία που συνυπέγραψε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ