Ακριβαίνει από 1η Ιουνίου το εμφιαλωμένο νερό – Πόσο θα κοστίζει ένα μπουκαλάκι

Το νερό, νεράκι.

Ακριβαίνει από 1η Ιουνίου το εμφιαλωμένο νερό – Πόσο θα κοστίζει ένα μπουκαλάκι
ΠΡΟΒΟΛΗ

Από την 1η Ιουνίου, θα αρχίσει να επιβάλλεται το τέλος ανακύκλωσης, ένας έμμεσος φόρος για τα προϊόντα που έχουν πλαστικές συσκευασίες.
Αυτό όπως είναι φυσικό θα παρασύρει προς τα πάνω, εν μέσω καλοκαιριού και την τιμή του εμφιαλωμένου νερού.

Το τέλος ανακύκλωσης θα είναι ύψους 8 λεπτών ανά συσκευασία και αφορά τα πλαστικά μπουκάλια ανά τεμάχιο, κάτι που σημαίνει πως από το καλοκαίρι το νερό θα πωλείται ακριβότερα.

Όπως αναμένεται, η τελική αύξηση για τον καταναλωτή αναμένεται να φτάσει περίπου στα 10 λεπτά.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ:

Η καταβολή του τέλους επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος.

Υπόχρεα πρόσωπα για την υποβολή της δήλωσης απόδοσης τέλους ανακύκλωσης είναι οι επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα των οποίων η συσκευασία περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

Η δήλωση απόδοσης του τέλους ανακύκλωσης υποβάλλεται στη φορολογική διοίκηση, κάθε τρίμηνο, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την χρονική περίοδο στην οποία αφορά.

Μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησης της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, αυτή θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων «Τα Αιτήματά μου», που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (myaade.gov.gr) σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στην υπό στοιχεία Α. 1054/2022 απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ

Για την περίοδο της πρώτης εφαρμογής και ειδικότερα για τα έσοδα του μηνός Ιουνίου 2022, η δήλωση υποβάλλεται μέχρι την 1η Αυγούστου 2022.

Κατά την ολοκλήρωση της υλοποίησης της υποβολής της δήλωσης μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, και εφόσον υφίσταται αποδεδειγμένη αδυναμία λειτουργίας αυτής, η δήλωση θα υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Σε περίπτωση υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, αυτή υποβάλλεται ψηφιακά μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων «Τα Αιτήματά μου», που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (myaade.gov.gr)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ