Πάτρα: Μοίρασαν σάπια και μουχλιασμένα φρούτα σε μαθητές δημοτικών σχολείων

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη & Τροφίμων μαζί με το υπουργείο Παιδείας είναι υπόλογοι για τις εικόνες ντροπής και κινδύνου για τους μαθητές σε δημοτικά σχολεία της Πάτρας.

Πάτρα: Μοίρασαν σάπια και μουχλιασμένα φρούτα σε μαθητές δημοτικών σχολείων
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Μας έδωσαν φρούτα για γουρούνια και όχι για παιδιά», ισχυρίζονται γονείς σε δημοτικά σχολεία στην Πάτρα.

Με αυτά τα λόγια, όπως δημοσίευσε pelop.gr,  ξέσπασαν γονείς μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών χθες το μεσημέρι, όταν άνοιξαν χάρτινες συσκευασίες με φρούτα που διανέμονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των Περιφερειών Αττικής και Δυτικής Ελλάδας. 

Όπως φάινεται και από τις εικόνες, η εικόνα των φρούτων και των λαχανικών εντός της συσκευασίας ήταν αποκρουστική!

Όπως δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, τα σάπια φρούτα μοιράστηκαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Πάτρας στο πλαίσιο του προγράμματος «φρούτα στα σχολεία». Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σε πέντε σχολεία της περιοχής και από νωρίς το πρωί υπήρξε συνολική αναστάτωση μεταξύ των γονέων, οι οποίοι και κατήγγειλαν το γεγονός. 

Μιλώντας, στο thebest.gr μητέρα δυο παιδιών, Δευτέρας και Πέμπτης τάξης, στο δημοτικό σχολείο των Συχαινών, κατήγγειλε: «Τα φρούτα που έδωσαν στα παιδιά μου χθες ήταν χαλασμένα και όχι ένα δυο αλλά όλα. Επίσης, και ένα γάλα που τους δίνουν, έχει ημερομηνία λήξης ακριβώς την προηγούμενη ημέρα από την κατανάλωση ή μπορεί να είναι ήδη ληγμένο και κάποια παιδάκια τα πίνουν με το που τα παίρνουν. Όπως και τα αλλοιωμένα φρούτα, πολλά παιδάκια τα έτρωγαν επί τόπου. Είναι εικόνα αυτή; Τι τα περάσανε τα παιδιά μας, για ζώα; Και το άλλο, οι δάσκαλοι που τα έδωσαν δεν τα είδαν; Αυτή τη φορά, στην πλειοψηφία τους, όσα μοιράστηκαν ήταν σάπια. Τις προηγούμενες φορές βρίσκαμε ένα αλλοιωμένο αλλά εκεί λες είναι φυσιολογικό να συμβεί. Υποτίθεται ότι είναι βιολογικά αλλά αυτά δεν έχουν καν γεύση».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ