Πρυτανεία πανεπιστημίου Κρήτης: «Η Αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν θα λύσει προβλήματα - θα τα προκαλέσει»

Σαφή θέση στις προσπάθειες δημιουργίας κοινωνικής έντασης από την κυβέρνηση, πήρες με ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρυτανεία πανεπιστημίου Κρήτης: «Η Αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν θα λύσει προβλήματα - θα τα προκαλέσει»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ανακοίνωση με αφορμή τις φρικτές εικόνες αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ, εξέδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα».   

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης:

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους. Η εσκεμμένη και συστηματική απαξίωση  των Ελληνικών Πανεπιστημίων είτε προβάλλοντάς τα ως κέντρα ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί  τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους.  

Οι φοιτητές/τριες μας αποτελούν το κύριο συστατικό της Ακαδημαϊκής  κοινότητας και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η απειλή της σωματικής ακεραιότητας τους (όπως και κάθε άλλου μέλους του Πανεπιστημίου).  

Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής  γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών πολιτικών.  

Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα.  

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ