Άνεργος χάνει το σπίτι του από τράπεζα - Η σύζυγός του έχει 74% αναπηρία (video)

Άνεργος χάνει το σπίτι του από τράπεζα - Η σύζυγός του έχει 74% αναπηρία (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Μία ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα, να πληρώνω μία δόση και να ζούμε με αξιοπρέπεια», δηλώνει ο Γιώργος Νίκογλου, στη Θεσσαλονίκη, για ένα χρέος ύψους 56.000 ευρώ, την ίδια ώρα που η σύζυγός του έχει 74% αναπηρία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, o κ. Νίκογλου έκλεισε το κατάστημά του το 2018 και με βοήθεια από τους συμπολίτες του, του εργάζεται εδώ και περίπου μια εβδομάδα ως κηπουρός.

Όπως αναφέρει ο ίδιος από το 2006 έως το 2014 πλήρωνε δόση 700 ευρώ κάθε μήνα, ενώ στο αίτημά του να μειωθεί η δόση, η τράπεζα δεν ανταποκρίθηκε ποτέ.

«Εγώ από το σπίτι δεν μπορώ να βγω, η γυναίκα μου νιώθει ασφάλεια μόνο εκεί μέσα, έξω παθαίνει κρίσεις, έχει τάσεις αυτοκτονίας» δήλωσε, ο Γ. Νίκογλου, προσθέτοντας πως το 2019 η σύζυγός του είχε νοσηλευτεί για ενάμιση μήνα στο ΑΧΕΠΑ, μπήκε σε μια θεραπεία, αλλά τώρα με τον πλειστηριασμό, «γυρίσαμε 8-10 χρόνια πίσω».

Σήμερα (30/05) το πρωί μέλη συνδικάτων και κοινωνικών φορέων πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υποκατάστημα της τράπεζας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τον πλησστηριασμό.

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ζήτησε από τους εκπροσώπους των νομικών υπηρεσιών να επιστρέψει το σπίτι στον κ. Νίκογλου.

«Διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση να μπει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός ανέργου με μία σύζυγο με 74% αναπηρία», τόνισε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ