Αποκάλυψη New York Times: «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ουκρανία με προηγμένα συστήματα ρουκετών»

Ενεργή εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας, αποκάλυψαν οι New York Times.

Αποκάλυψη New York Times: «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ουκρανία με προηγμένα συστήματα ρουκετών»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία προηγμένα πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά ως μέρος ενός νέου πακέτου στρατιωτικού εξοπλισμού 700 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζεται να βοηθήσει τους Ουκρανούς να αντεπιτεθούν κατά της ρωσικής εισβολής στη χώρα τους», δήλωσαν ο Πρόεδρος Μπάιντεν και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου την Τρίτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times

«Ο κ. Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόφασή του να παράσχει τα συστήματα πυραύλων, τα οποία μπορούν να στοχεύουν με ακρίβεια έναν εχθρό από σχεδόν 50 μίλια μακριά», όπως δημοσιεύτηκε στη ιστοσελίδα της εφημερίδας την Τρίτη το βράδυ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε επίσης ότι η παράδοση των προηγμένων όπλων θα επιτρέψει στην Ουκρανία «να πολεμήσει στο πεδίο της μάχης και να βρίσκεται στην ισχυρότερη δυνατή θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας.

«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ σκοπίμως ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Οι ΗΠΑ προφανώς εμμένουν στη γραμμή ότι θα πολεμήσουν τη Ρωσία έως τον τελευταίο Ουκρανό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας παρόλα αυτά πως η Μόσχα δεν αποκλείει μια συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ τόνισε, μιλώντας στο πρακτορείο RIA, πως «κάθε αποστολή όπλων που συνεχίζεται, ενισχύει τον κίνδυνο... οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες για πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό για να οδηγήσουν σε μία στρατηγική ήττα την Ρωσία. Αυτό είναι πρωτοφανές και επικίνδυνο»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ