Το «Παίδων Πεντέλης» ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης

«Έξω οι Rotary από το "Παίδων Πεντέλης". Καμία ιδιωτική παρέμβαση σε Δημόσιο Νοσοκομείο», διαμαρτύρεται η Ένωση Γονέων Παλλήνης, αντιδρώντας στη μεθόδευση της κυβέρνησης για αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου προς όφελος αλλότριων συμφερόντων.

Το «Παίδων Πεντέλης» ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το «Παίδων Πεντέλης» εντάχθηκε στο ΕΣΥ το 1984 και εξυπηρετεί όχι μόνο το Λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και γειτονικούς νομούς. Η κυβέρνηση απέτυχε τον Ιανουάριο με την αναστολή των εφημεριών του να το βγάλει από τον χάρτη, μετατρέποντάς το αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο.

Και τώρα, όπως προκύπτει από την καταγγελία την Ένωση Γονέων Παλλήνης, μέρος του αλλάζει χρήση:

Ενημερωθήκαμε ότι οι εργασίες κατάργησης κλινών και αλλαγής χρήσης δωματίων νοσηλείας του Νοσοκομείου "Παίδων Πεντέλης", για την προσχηματική μετατροπή τους σε δομή φιλοξενίας παιδιών με εισαγγελική εντολή, έχουν προχωρήσει και σύντομα θα παραδοθούν 

Σήμερα -Δευτέρα 27/6- στις 5 το απόγευμα η Ένωση Γονέων Παλλήνης καλεί την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, τις Ενώσεις Γονέων Βόρειου και Ανατολικού Τομέα, τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου και των όμορων Δήμων, όλους τους γονείς και όσους φορείς θεωρούν υποχρέωσή τους να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση του Υπουργείου και της Διοίκησης του νοσοκομείου και να σταθούν στο πλευρό των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης, η οποία με όχημα μια ιδιωτική δωρεά μεθοδεύει την αλλαγή του χαρακτήρα και της λειτουργίας του Νοσοκομείου, προς όφελος αλλότριων συμφερόντων. Η Ένωση ζητά:

  • Επαναφορά του Παίδων Πεντέλης στην πλήρη λειτουργία του ως Δημόσιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο με ουσιαστική αναβάθμισή του.
  • Έξω οι Rotary από το Παίδων Πεντέλης. Καμία ιδιωτική παρέμβαση σε Δημόσιο Νοσοκομείο.
  • Εισαγγελική Έρευνα για να ελεγχθεί η νομική ισχύς και εγκυρότητα της σύμβασης δωρεάς με τους καταχρηστικούς όρους.
  • Φροντίδα ουσιαστική για τα παιδιά εισαγγελικής παραγγελίας, όχι σε νοσοκομεία αλλά στις κατάλληλες δομές αγκαλιάς και υποστήριξής τους με κατάλληλα καταρτισμένους ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παλλήνης

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ