Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: «Μαύρος» επίλογος, αποφυλακίζεται ο μεσίτης Αθ. Χορταριάς

Το δικαστήριο έκρινε αποδεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Αθ. Χορταριά, μέχρι την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: «Μαύρος» επίλογος, αποφυλακίζεται ο μεσίτης Αθ. Χορταριάς
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο καταδικασθείς για τη συμμετοχή στην επίθεση και το λιντσάρισμα κατά του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου (που επέφερε τον θάνατο του τελευταίου), μαζί με τον κοσμηματοπώλη Σπύρο Δημόπουλο, είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Κανείς άλλος πέρα από τον κοσμηματοπώλη ή τον μεσίτη δεν καταδικάστηκε.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων του μεσίτη (Ι. Γλύκας και Ο. Φίλος) αναφέρει: «Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί».

Όλα αυτά έρχονται μόλις δύο μήνες μετά την καταδίκη του μεσίτη (και του κοσμηματοπώλη) σε πρώτο βαθμό, σε μια απόφαση που φαίνονταν υπερβολικά «επιεικής» στους συγγενείς, τους οικείους και όλους όσους σοκαρίστηκαν από τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου. Άλλωστε η υπεράσπιση είχε ζητήσει τη μετατροπή του κατηγορητηρίου σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα εντός του πρώτο δεκαπενθήμερου κάθε μήνα. Ο κοσμηματοπώλης εκτίει την ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω προχωρημένης ηλικίας και ζητημάτων υγείας τα οποία προέβαλε. Οι 4 από τους αστυνομικούς με τους οποίους οι καταδικασθέντες μοιράστηκαν το εδώλιο των κατηγορουμένων αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία (4-3).

Είναι ένας «μαύρος» επίλογος για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου που αποδεικνύει πως η κοινωνία μας έχει πολλά «χιλιόμετρα να διανύσει», ώστε να κατέχει τον τίτλο της «δημοκρατικής και ευνομούμενης».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ