Η διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Μητσοτάκη μετατράπηκε σε σύλληψη - 39 υγειονομικοί στον εισαγγελέα μετά από μια νύχτα στη ΓΑΔΑ

Με την κατηγορία της απείθειας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών, 39 υγειονομικοί σε αναστολή που χθες Πέμπτη 7/7 συμμετείχαν σε διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό, συνελήφθησαν από την αστυνομία. Η ειρηνική διαμαρτυρία τους κατέληξε σε προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων και τελικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες που οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Η διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Μητσοτάκη μετατράπηκε σε σύλληψη - 39 υγειονομικοί στον εισαγγελέα μετά από μια νύχτα στη ΓΑΔΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με ανακοίνωσή τους, οι 39 υγειονομικοί δηλώνουν:

«Με απόφαση του πρωθυπουργού εισέβαλε στα σπίτια μας η ανασφάλεια, ο εκβιασμός, η απαξίωση, ο εκφοβισμός, η ανέχεια. Βρισκόμαστε στον 11ο μήνα αναστολής εργασίας, χωρίς μισθό και χωρίς δικαίωμα να εργαστούμε πουθενά. Υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, που επί 18 μήνες δώσαμε τη μάχη -χωρίς την "προστασία" του εμβολιασμού- της πανδημίας στην πρώτη γραμμή και χειροκροτηθήκαμε από τα μπαλκόνια. Αντιμετωπιζόμαστε από την κυβέρνηση, της οποίας οι χειρισμοί απέφεραν χιλιάδες νεκρούς, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, σαν μολυσματικοί, τη στιγμή μάλιστα, που ο ΕΟΔΥ με επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνει ότι οι τριπλά εμβολιασμένοι αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ κι έχει καταρρεύσει το παραμύθι του τείχους ανοσίας και χαμηλής μεταδοτικότητας Εκδικητική εμμονή και προσπάθεια καθυπόταξης, κάθε αντίστασης, στον παραλογισμό του Υγειονομικού διαχωρισμού ή προσπάθεια διάλυσης του ΕΣΥ και διαμοιρασμού του σε ημέτερους;
Βρισκόμαστε έξω από την οικία του πρωθυπουργού, ο οποίος δυστυχώς δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Ειρηνικά, όπως συνηθίζουμε, διαδηλώνουμε για τα δίκαια αιτήματα μας, την επιστροφή μας στην εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την καταβολή των μισθών που στερηθήκαμε όλους τους μήνες της καταναγκαστικής αργίας. Δεν εισβάλλουμε στην οικία κανενός, όπως συνέβη στα δικά μας σπίτια, δεν στοχοποιούμε οικογένειες, δεν παρανομούμε. Επί μήνες, διαδηλώνουμε μπροστά στη Βουλή και το Υπουργείο Υγείας. Είμαστε «αόρατοι» για τα ΜΜΕ και τους κρατούντες. Εξασκούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, έχουμε πλήρη νομική ενημέρωση και κάλυψη και δηλώνουμε ότι εφεξής θα μας βρίσκουν συχνά μπροστά τους, ενάντια σε κάθε "άσκηση υποταγής". Το καθεστώς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν άντεξε την ειρηνική διαμαρτυρία και με κλούβες των ειδικών δυνάμεων, μας προσήγαγε στον έκτο όροφο της ΓΑΔΑ στο τμήμα Προστασίας Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Επιθυμούν να σπάσουν το ηθικό μας αλλά δεν θα τα καταφέρουν! Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε! Καταγγέλλουμε την αναίτια προσαγωγή στο τμήμα Προστασίας Δημοκρατικού Πολιτεύματος 50 υγειονομικών! Καλούμε τώρα όλο τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί έξω από τη ΓΑΔΑ».

Ο Πάνος Παπανικολάου, με ανάρτησή του, ρωτά την Ελληνική Αστυνομία ποια ακριβώς παρανομία διέπραξαν οι σε αναστολή υγειονομικοί και «μπουζουριάστηκαν στη ΓΑΔΑ». Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ:
«Μπορεί παρακαλώ να εξηγήσει κάποιος από την @hellenicpolice ποια ακριβώς παρανομία διέπραξαν οι 30 υπό αναστολή εργασίας υγειονομικοί που μπουζουριάστηκαν στη ΓΑΔΑ; Απαγορεύεται τι ακριβώς, η φυσική παρουσία σε δημόσιο πεζοδρόμιο ή η αλλοίωση του επικοινωνιακού ίματζ του Μωυσέως;».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός ζήτησε, με δήλωσή του στο Twitter, την άμεση απελευθέρωσή τους: «Η διαμαρτυρία ανθρώπων που είναι σε απόγνωση δεν μπορεί να διώκεται. Το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια είναι ιερό και απαραβίαστο. Να απελευθερωθούν άμεσα οι 39 συλληφθέντες υγειονομικοί και να γυρίσουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ που είναι σε αναστολή».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ