Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών για τον Δ. Λιγνάδη - Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Μετά από συγχώνευση των ποινών για τους δύο βιασμούς για τους οποίους καταδικάστηκε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον Δημήτρη Λιγνάδη συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών για τον Δ. Λιγνάδη - Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πρόσκαιρα, το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 10 ετών για τη μία πράξη και 5 ετών για την άλλη, η οποία είναι και η κατώτερη προβλεπόμενη ποινή. 

Για τον βιασμό του Σ. το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 5 έτη, κατά πλειοψηφία 4-3 (μειοψήφησαν 2 ένορκοι και η μία εκ των συνέδρων που πρότειναν τα 7 έτη).

Για τον βιασμό του Π. του επιβλήθηκε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 10 ετών κατά πλειοψηφία 4-3 (μειοψήφησε ένας ένορκος, η μία εκ των συνέδρων και η πρόεδρος, που υποστήριξαν ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών).

Μετά από τη συνεδρίαση για τη συγχώνευση των ποινών και για τους δύο βιασμούς, όμως, ανακοινώθηκε η συνολική ποινή κάθειρξής του στα 12 έτη. Δεδομένου μάλιστα ότι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο ποινής για κάθε πράξη βιασμού είναι τα 15 έτη, η συνολική ποινή του Δ. Λιγνάδη κατέληξε να οριστεί 2 μόλις έτη πάνω από το κατώτερο όριο ποινής των 10 ετών και για τις δύο πράξεις του.

Κανένα ελαφρυντικό

Προηγουμένως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε ούτε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ούτε και αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που απορρίφθηκε με ψήφους 5-2, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή 12 ετών κάθειρξης για κάθε πράξη βιασμού.


Διαβάστε σχετικά: Ένοχος για δύο βιασμούς κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - Αθώος λόγω αμφιβολιών στις υποθέσεις των άλλων δύο καταγγελλόντων


 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ