Ο βιαστής Λιγνάδης θα δικαστεί ξανά για την υπόθεση του Α. - Έφεση εξαιρετικής βαρύτητας από την Εισαγγελία για τη μία αθώωση και τις ποινές

Με προτροπή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Μαρίας Γκανέ, η εισαγγελέας Βασιλική Χαλβά προσέβαλε με το ένδικο μέσο της έφεσης την πρωτοδίκη απόφαση στην υπόθεση Λιγνάδη όσον αφορά την αθώωση για ένα έγκλημα βιασμού και το ύψος των ποινών που του επιβλήθηκαν, οι οποίες θεωρήθηκαν ιδιαίτερα χαμηλές και δυσανάλογες για την απαξία των εγκλημάτων.

Ο βιαστής Λιγνάδης θα δικαστεί ξανά για την υπόθεση του Α. - Έφεση εξαιρετικής βαρύτητας από την Εισαγγελία για τη μία αθώωση και τις ποινές
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο πρωτόδικα καταδικασμένος για δύο βιασμούς ανηλίκων σε 12 έτη κάθειρξη Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί απέναντι στη δικαιοσύνη στο εφετείο έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει ξανά την κατηγορία για τον πρώτο μηνυτή Α., υπόθεση για την οποία αθωώθηκε (μειοψήφησαν δύο ένορκοι οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της ενοχής του), καθώς η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του καταδικασμένου για τον πρώτο καταγγέλλοντα.

Η Βασιλική Χαλβά προχώρησε και στην άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε. Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δύο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Το Εφετείο αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, αφού η κατεπείγουσα άσκηση έφεσης της εισαγγελέως (δεν εξάντλησε καν το τυπικό δεκαήμερο), δείχνει τον δρόμο για γρήγορη καθαρογράφηση της απόφασης ώστε να εκλεχθούν και οι τυχόν αβλεψίες ή παρατυπίες επί της διαδικασίας τη δίκης. 


Διαβάστε σχετικά: Νέες ελπίδες για δικαιοσύνη: Η εισαγγελέας Μαρία Γκανέ ζήτησε τον φάκελο της υπόθεσης Λιγνάδη

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ