Η δραματική γνωμάτευση της γιατρού του Γ. Μιχαηλίδη που αγνοήθηκε από το Εφετείο Λαμίας: «Οδηγείται σε βέβαιο θάνατο»

Στη γνωμάτευσή της, η Παντελία Βεργοπούλου, εντατικολόγος-αναισθησιολόγος, Διευθύντρια του ΕΚΑΒ-ΕΣΥ και προσωπική γιατρός του επί 67 πλέον ημέρες απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, περιγράφει τη βαριά επιδείνωση της υγείας του και απευθύνει δραματική έκκληση για θετική έκβαση της υπόθεσής του. Μία έκκληση που δεν εισακούστηκε από το δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας.

Η δραματική γνωμάτευση της γιατρού του Γ. Μιχαηλίδη που αγνοήθηκε από το Εφετείο Λαμίας: «Οδηγείται σε βέβαιο θάνατο»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας απέρριψε το αίτημα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Το δίκαιο, νόμιμο αίτημα για αποφυλάκιση. Ο Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 67η ημέρα απεργίας. Η προσωπική γιατρός του, Παντελία Βεργοπούλου, πριν δύο ώρες, με ανακοίνωσή της, μας ενημέρωσε πως πλέον ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, πως δυσκολεύεται να πιεί ακόμα και δύο γουλιές νερό εξαιτίας της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης: «Οποιαδήποτε άλλη ολιγωρία και αρνητική απόφαση θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο».

Το κράτος μόλις μας έκανε σαφή τον «σεβασμό» του στους νόμους του και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ολόκληρο το κείμενο της γνωμάτευσης της Παντελίας Βεργοπούλου:

«Η κατάσταση του Γιάννη Μιχαηλίδη το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τις πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η υπογλυκαιμία του είναι πλέον πολύ έντονη με τις τιμές του σακχάρου γύρω στο 50. Ανά πάσα ώρα και στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, το οποίο βέβαια (από τη στιγμή που είναι απομονωμένος εκτός κλινικής, στον ειδικό χώρο κράτησης) μπορεί να μην γίνει  έγκαιρα αντιληπτό και να μην προλάβουν να το ανατάξουν.

Ο Γιάννης πλέον -αν και έχει έντονο το αίσθημα της δίψας- δεν μπορεί να πιεί επαρκή ποσότητα νερού καθώς από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ακόμα και δυο γουλιές νερό του δημιουργούν αναγωγή.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βαριά αφυδάτωση, έντονο στρες στα νεφρά και έντονους πόνους στην ούρηση. Ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά Κετοξέωση.

Σαν γιατρός, απευθύνω την Ύστατη θερμή Παράκληση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας, προς μια άμεση και θετική έκβαση της υπόθεσης του κυρίου Μιχαηλίδη.

Οποιαδήποτε άλλη ολιγωρία και αρνητική απόφαση θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο.

Η προσωπική γιατρός του Γιάννη Μιχαηλίδη, Παντελία Βεργοπούλου

Διευθύντρια του ΕΚΑΒ – ΕΣΥ, Γενική ιατρός, Εντατικολόγος, Αναισθησιολόγος

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ