Η ανθρώπινη υπόσταση χαροπαλεύει στις συντεταγμένες 41°16'23.2"N - 26°25'45.4"E

Έχουμε πλήρη επίγνωση πως όλα κινούνται γύρω από τις υποκλοπές. Όμως η Ελλάδα έχει παρατήσει σε νησίδα του ποταμού Έβρου 32 ενήλικες και 8 παιδιά για δύο εβδομάδες. Λάθος. Πικρό λάθος. Πλέον 32 ενήλικες και 7 παιδιά, μιας και 5χρονη προσφυγοπούλα πέθανε από τσίμπημα σκορπιού την ώρα που η 9χρονη αδελφή της χαροπαλεύει.

Η ανθρώπινη υπόσταση χαροπαλεύει στις συντεταγμένες 41°16'23.2
ΠΡΟΒΟΛΗ

ΟΚ, χίλια δίκια έχουν όλοι για τους απατεώνες της Δεξιάς που θέλουν να πολιτεύονται με όρους ηλεκτρονικής ρουφιανιάς. Δεν είναι απλά άδικο, δεν είναι απλά έγκλημα, είναι ένα ύψιστο ζήτημα Δημοκρατίας. Μιας Δημοκρατίας που ποτέ δεν σεβάστηκε η Δεξιά. Όμως δεν μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε Δημοκρατία, όταν σε ελληνικό έδαφος αργοπεθαίνουν 39 άνθρωποι. Έφτασαν 43. Προχθές ήταν 40 και ίσως αύριο να είναι 38, σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση δεν είναι κάτι που μπορούμε να ανεχόμαστε, τουλάχιστον όχι χωρίς να ισοπεδώνουμε την υπόστασή μας ως άνθρωποι.

Τι θέλουν; Θέλουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν σύμφωνα με τους Διεθνείς, Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νόμους να ζητήσουν Άσυλο. Από την αρχαία Ελλάδα, ένας ικέτης που έμπαινε σε ναό και ζητούσε Άσυλο, ήταν ιερό πρόσωπο και προστατευόμενο. Γιατί η ιστορία μας έχει πολλά υπέροχα παραδείγματα να μας διδάξει πέρα από αυτά που επιλέγουν οι παραχαράκτες της Δεξιάς να μας παρουσιάσουν ως αρχαία κληρονομιά. Αυτά λοιπόν τα λαμόγια που λυμαίνονται το αρχαίο παρελθόν, τώρα αρνούνται να κάνουν το ένα χιλιοστό από την πραγματική μας κληρονομιά: τον ανθρωπισμό. Ο ανθρωπισμός είναι κάτι που δεν παίρνει χορηγούς και δεν κόβονται κορδέλες με υψηλούς προσκεκλημένους. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα. Είτε το έχεις, είτε είσαι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αρνούνται να τους διασώσουν 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Human Rights 360 έχουν καλέσει κατ' επανάληψη την Κυβέρνηση των απατεωνίσκων που μας έχει φορτωθεί, να διασώσει τους ανθρώπους αυτούς. Το κράτος της Δεξιάς όμως αρνείται: Δεν θέλουν να τους διασώσουν και να τους συλλάβουν. Δεν θέλουν να τους διασώσουν και να τους θέσουν υπ' όψιν των δικαστικών αρχών για άσυλο ή απέλαση. Τους θέλουν νεκρούς. Τους θέλουν νεκρούς για παραδειγματισμό, όπως θέλουν νεκρούς όταν δένουν τις βάρκες τους στα σκάφη και τις τουμπάρουν. Το γεγονός πως οι ελληνικές αρχές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από μόνοι τους, έχουν δολοφονήσει τόσες εκατοντάδες ανθρώπους και δεν θα λογοδοτήσουν σε κανέναν για αυτό, είναι απογοητευτικό για την ίδια την ανθρωπότητα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ