Λαϊκό: Τι θέλουν οι γιατροί του και διαμαρτύρονται;

Δεν έμαθαν ότι επιστρέψαμε στην κανονικότητα; Τα εμπιστευτικά έγγραφα της 1ης Υ.Π.Ε που μειώνουν τη δυναμική των νοσοκομείων.

Λαϊκό: Τι θέλουν οι γιατροί του και διαμαρτύρονται;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην αρχή ήταν οι δύο επόμενες εβδομάδες κρίσιμες. Τρία χρόνια και… δύο εβδομάδες μετά, όλες οι επόμενες είναι κρίσιμες, εκτός από εκείνες που μετράει η κυβέρνηση. Γιατί για τους αρμόδιους είναι πάντα η αρχή για την επιστροφή στην κανονικότητα. Μια κανονικότητα που δεν επιστρέφει ποτέ.

Τον Αύγουστο οι ημερήσιοι θάνατοι από covid είναι κατά μέσο όρο 60. Τον Ιούλιο είχαν αναφερθεί συνολικά 1.145 θάνατοι, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύουμε, ο διοικητής της 1ης Υ.Π.Ε Αττικής, Παναγιώτης Στάθης την 1 Ιουνίου 2022, οργάνωνε την επιστροφή στην κανονικότητα του ΕΣΥ, δίνοντας οδηγίες που ήθελαν την μείωση κλινών covid. Σχέδιο που θα πήγαινε καλά, αν οι κυβερνώντες δεν άνοιγαν τα πάντα και χωρίς κανένα σχέδιο για καλοκαίρι και η επιστροφή στην κανονικότητα, έμεινε να περιμείνει δύο εβδομάδες. Ακόμα…

Στο πλαίσιο της νέας συμφόρησης των νοσοκομείων, και πάλι η 1η Υ.Π.Ε με ένα ακόμα έγγραφο οδηγία στις 12 Ιουλίου 2022 και αφού διαπιστώνει ότι «παραλείπεται η κατάλληλη προετοιμασία πριν την έναρξη της εκάστοτε γενικής εφημερίας» έρχεται να δώσει τη λύση. Ποια είναι αυτή; Συγχώνευση. Μετακίνηση ασθενών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ιδιωτικά που συμμετέχουν μόνο στα χαρτιά. Ένα τόσο εξαιρετικά καλό σχέδιο που έκανε του γιατρούς του Λαϊκού νοσοκομείου να τους απευθύνουν την παρακάτω επιστολή:

«Προς
τον Υπουργό Υγείας,
τον Διοικητή της ΥΠΕ

Κύριε Υπουργέ, κύριε Διοικητά της 1ης ΥΠΕ,

Η κατάσταση στις εφημερίες του Λαϊκού, από τη στιγμή που εσείς αποφασίσατε να βγάλετε το νοσοκομείο Αλεξάνδρας από την κοινή ομάδα εφημέρευσης, έχουν γίνει αφόρητες και ακόμη πιο επισφαλείς. Η προσέλευση στα επείγοντα και οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ δεν έχετε κάνει ούτε καν κάποιες στοιχειώδεις αναγκαίες προσλήψεις. Ταυτόχρονα δεν ντρέπεστε - όπως αποκαλύπτει έγγραφο της ΥΠΕ - να μας κατηγορείτε για καθυστέρηση εξιτηρίων, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας! Είναι δε αστείο να ισχυρίζεστε ότι στην ομάδα εφημέρευσης του Λαϊκού υπάρχουν άλλα 4 νοσοκομεία, αφού όπως κυνικά δήλωσε χτες το ΕΚΕΠΥ "το Ελπίς, επειδή έχει στενούς διαδρόμους, δεν μπορεί να νοσηλεύσει ασθενείς σε ράντζα". Επομένως, μόλις οι κενές του κλίνες γεμίσουν - πράγμα το οποίο σε κάθε γενική εφημερία συμβαίνει πολύ νωρίς -, κλείνει η εφημερία του Παθολογικού του τμήματος για το ΕΚΑΒ. Και οι ευάεροι και ευήλιοι διάδρομοι του Λαϊκού παραμένουν πάντα ανοιχτοί για να υποδεχτούν ακόμη 2 σειρές ράντζα! Παράλληλα, η μόνη "λύση" που προτείνετε, είναι η διακομιδή ασθενών προς τα "υποστηρικτικά" ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία από τη μία τα χρυσοπληρώνετε και από την άλλη δεν δέχονται σχεδόν κανέναν ασθενή! Η κατάσταση πλέον είναι παραπάνω από επικίνδυνη. Το προσωπικό στο Λαϊκό είναι εξαντλημένο σωματικά και ψυχικά. Οι συνθήκες εξέτασης των ασθενών στα ΤΕΠ και οι συνθήκες νοσηλείας τους ειδικά στις παθολογικές κλινικές, είναι επικίνδυνες, απάνθρωπες και αναξιοπρεπείς. Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, θα πεθάνει κόσμος ο οποίος θα μπορούσε να σωθεί! Και η ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση, είναι αποκλειστικά δική σας και των προκατόχων σας! Μας έχετε αφήσει μόνους και αβοήθητους να παλεύουμε στηριζόμενοι στο φιλότιμο, την ανθρωπιά και την αυτοθυσία μας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας πριν να είναι πολύ αργά! Προσλάβετε προσωπικό, ανοίξτε κρεβάτια και νοσοκομεία, βελτιώστε τις υποδομές! Όχι μόνο για το Λαϊκό, αλλά για όλα τα νοσοκομεία...

Η 5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ Ιατρών Λαϊκού
Γουδί,
10/8/2022»

Ας μην αγχωνόμαστε όμως. Εξάλλου οι δύο  επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Μετά επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ