Μαζί σου όσα βήματα χρειαστείς - Ο χαμογελαστός αθλητής εξομολογήθηκε ότι παλεύει με την κατάθλιψη

Είναι μόλις 22 χρόνων και χθες αποκλείστηκε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Ο Εμμανουήλ Καραλής ή Μανόλο που αγωνίζεται από 15 ετών με πολλές διακρίσεις και σήμα κατατεθέν το χαμόγελό του, χρειάζεται μια ανάσα.

Μαζί σου όσα βήματα χρειαστείς - Ο χαμογελαστός αθλητής εξομολογήθηκε ότι παλεύει με την κατάθλιψη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην αναρτήσή του εξηγεί γιατί τελειώνει τη σεζόν του και μοιράζεται την προσπάθειά του να παλέψει την κατάθλιψη.

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου, ακολούθησε μια σειρά περιστατικών τα οποία κατάφεραν να μειώσουν πλήρως το ηθικό μου. Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού που με έκανε να βυθίσω στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο "κακός" Μανόλο κυριάρχησε και ανέλαβε. Αναγκάστηκα να συνεχίσω τη σεζόν και να προσπαθώ να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και ακινητοποιημένος. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να κάνω ένα διάλειμμα για να πάρω πίσω το χαμόγελό μου».

Ο 22χρονος άλτης, ο πιο διάσημος Έλληνας επικοντιστής, γεννημένος για να σπάει τα ρεκόρ και με 1,1 εκατ. ακόλουθους στο TikTok έχει ένα μοτό: «Δούλευε σκληρά και σιωπηλά κι άσε την επιτυχία να κάνει θόρυβο. Οι αθλητές γονείς μου με έμαθαν να σκύβω το κεφάλι, να μη λέω μεγάλα λόγια, να μιλάω με πράξεις και να μην επηρεάζομαι από περιττό θόρυβο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ