Γυναικοκτονίες: Τα παιδιά που γίνονται προστάτες και τα παιδιά που ζουν με ενοχές

Μία μέρα μετά το δημόσιο αντίο της κόρης της δολοφονημένης γυναίκας στο Ρέθυμνο, τρεις γιοι φοιτητές στην Πάτρα αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να προστατεύσουν τη μητέρα τους.

Γυναικοκτονίες: Τα παιδιά που γίνονται προστάτες και τα παιδιά που ζουν με ενοχές
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα τρία αγόρια την έκρυψαν στη φοιτητική εστία για να τη σώσουν από τον πατέρα τους που την απειλούσε. Η γυναίκα που έχει υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του χθες, Πέμπτη (18/8), φυγαδεύτηκε από τα παιδιά της που είναι φοιτητές στην εστία του Πανεπιστημίου, προκειμένου να σωθεί από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Μία μέρα πριν η κόρη της 56χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε – μέσα στο σπίτι της- από τον σύζυγό της όταν του ζήτησε να χωρίσουν να χωρίσουν έγραφε ένα συγκλονιστικό αντίο:

«Η μητέρα μου θυσιάστηκε στο βωμό της αρρωστημένης αντρικής του τιμής, μιας τιμής που δεν αναγνωρίζει ως ανθρώπινη οντότητα τη γυναίκα, με όνειρα, επιθυμίες και επιλογές αλλά τη λογίζει ως ιδιοκτησία που οπότε θέλεις την πουλάς, οπότε θέλεις την καταπατάς και οπότε θέλεις της βάζεις φωτιά και την καις. Ζητάμε από την ελληνική δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη και παραδειγματική στην ετυμηγορία της, ώστε να μην τολμήσει κανένα άλλο θρασύδειλο τέρας να πάρει τη ζωή καμίας άλλης μάνας, κόρης ή αδερφής. Θα μάχομαι με όσες δυνάμεις μου έδωσε η μαμά μου για να μείνεις και να σαπίσεις μέσα στη φυλακή, εσύ και ότι αρρωστημένο αντιπροσωπεύεις, ώστε να μη κινδυνέψει καμία άλλη γυναίκα, κανένας άλλος άνθρωπος.Θα κατηγορώ μάνα μου τον εαυτό μου μέχρι τη μέρα που θα ανταμώσουμε ξανά.Καλό παράδεισο Γιωργιώ μου. Σ’ αγαπάω πολύ».

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ