ΣΑΜΠΟΤΑΖ - Mέρος Πρώτο: Ευχαριστούμε. Συνεχίζουμε!

Όταν  ξεκινήσαμε πριν από 1,5 χρόνο, το τελευταίο που φανταζόμασταν να συμβεί ήταν μια βραδιά όπως η χθεσινή. Τότε, και μόνο η ιδέα ήταν αδιανόητα ανέφικτη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πανδημία, μέσα σε συνθήκες γενικής απαγόρευσης και γενικευμένου φόβου. Μια ακριβή παραγωγή χωρίς χρήματα, χωρίς πλάτες από ομίλους, χωρίς επενδυτές.

ΣΑΜΠΟΤΑΖ - Mέρος Πρώτο: Ευχαριστούμε. Συνεχίζουμε!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όταν  ξεκινήσαμε πριν από 1,5 χρόνο, το τελευταίο που φανταζόμασταν να συμβεί ήταν μία βραδιά όπως η χθεσινή.

Τότε, και μόνο η ιδέα ήταν αδιανόητα ανέφικτη. 

Ένα ντοκιμαντέρ για την πανδημία, μέσα σε συνθήκες γενικής απαγόρευσης και γενικευμένου φόβου. 

Μια ακριβή παραγωγή χωρίς χρήματα, χωρίς πλάτες από ομίλους, χωρίς επενδυτές.

Απόγευμα 15ης Απρίλιου του ‘21, συναντηθήκαμε, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε, γελάσαμε. 

Πρωί 16ης, ξεκινήσαμε. Ο Κώστας με το καθαρά κινηματογραφικό βλέμμα. Η Μαρία με τη γενναιόδωρη φαντασία. Ο Αντώνης με την εκπληκτική ικανότητα να κάνει εικόνα τις σκέψεις. Κι εγώ, που σας γραφώ για όλους μας.

Οι άνθρωποι που διαλέξαμε και μας διάλεξαν, στην πρώτη γραμμή. Τότε και τώρα. Η Αργυρή, ο Αιμίλιος, η Έλλη.

Το υλικό πολύ, ο χρόνος περιορισμένος. Η χαρά της άψογης συνεργασίας, ατελείωτη. Οι δεκάδες ώρες που κόπηκαν και ξανακόπηκαν. Η ιδέα που άρχισε να σχηματίζεται. 

Ο Σαλβατόρε έγραψε πάνω του τη μουσική. Ο Χάρης οργάνωσε τα πλάνα του κλεισίματος. Ο Δημήτρης κοίταξε και ξανακοίταξε τα κείμενα. Ο άλλος Χάρης τα αφηγήθηκε. 

Η Έφη πήρε το υλικό, το είδε, το είδαν, μας ενθάρρυνε. Το Rosa Luxemburg το υιοθέτησε. Ο Φριτς μας καλωσόρισε. 

Χθες, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τέτοια ώρα, μπροστά σε έναν κατάμεστο χώρο, όλος ο κόπος και η χαρά έγιναν λέξεις. Λέξεις του Θανάση, που τις ακούμε και ακόμα δεν το πιστεύουμε: 

«Μπράβο για τη δουλειά που κάνατε, ήταν μια επαγγελματική δουλειά. Αν ζούσαμε σε μια Δημοκρατία, αυτό το ντοκιμαντέρ θα ήταν κάτι που θα παραγόταν και θα προβαλλόταν στην κρατική τηλεόραση».

Η Μαργαρίτα, η Δέσποινα, ο Κωνσταντίνος, ο Λουκάς, η Αννούλα, η Ευριδίκη, ο Νικόλας, ο Λευτέρης, ο Μάριος, ο Νικόλας, η Σύνθια. Κι εσείς, που πλημυρίσατε τα inbox μας με ευχές. 

Αλλά κι εσείς χθες, εκεί, με τη συζήτησή μας, που μετατρέψατε ένα σκοτεινό θέμα σε φωτεινό δρόμο. Πάντα και πρώτα. Και για πάντα. Κυρίαρχα εσείς. Εσείς που διαβάζετε το κείμενο αυτό. Εσείς, το σημείο αναφοράς μας. Και οι μόνοι που επιτρέπουμε, ευχαρίστως, να μας ελέγχουν.

Ευχαριστούμε. Συνεχίζουμε!

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ