Η Αστυνομία που είναι επιφορτισμένη να φυλάει την... Αστυνομία

ΔΙ.ΑΣ., Ομάδα Ζ, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ έχουν αναλάβει να φυλάνε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Ιδανικά, θα θέλαμε και ένα νέο σώμα να φυλάει τους φοιτητές που διαμαρτύρονται και πέφτουν θύματα ακραίας βίας από τις προαναφερόμενες αστυνομικές δυνάμεις.

Η Αστυνομία που είναι επιφορτισμένη να φυλάει την... Αστυνομία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός της Θοδωρής Τσαϊρίδης δήλωσε πως η Αστυνομία δεν έχει καμία απολύτως δουλειά στα πανεπιστήμια της χώρας. Παράλληλα αποκάλυψε πως δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις υπόλοιπες προβλέψεις όπως οι κάμερες ασφαλείας, οι κάρτες φοιτητών, τα τουρνικέ ή η βελτίωση της περίφραξης, χωρίς καν να έχουν ανακοινωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί. Όπως σχολίασε δεικτικά «Βρήκαν κονδύλια για να προσληφθούν 1.060 αστυνομικοί στο σώμα για τα Πανεπιστήμια, αλλά δεν βρήκαν τα κονδύλια να γίνουν αυτά που προβλέπει ο νόμος». Ανέφερε πως έχει «Έχει στηθεί ένας σχεδιασμός με τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι αν και εφόσον υλοποιηθεί το μέτρο, θα ακροβολιστουν πέριξ του ΑΠΘ για να φυλάνε τους άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Δηλαδή η αστυνομία θα φυλάει την… αστυνομία». Δεν παρέλειψε δε να πει πως ««έγινε δηλαδή τόσος ντόρος για τη βιβλιοθήκη και μετά από τόσους μήνες δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Από ότι μας αναφέρουν. Εκτός αν κάνουμε λάθος… Από τον Ιανουάριο και βλέπουμε. Άρα τα ΜΑΤ θα συνεχίζουν να φυλάνε ένα κενό κτίριο με άγνωστο ορίζοντα πραγματοποίησης του έργου».

Ο Πρόεδρος της ΕΑΥΘ συνέχισε εκθέτοντας ακόμη περισσότερο την Κυβέρνηση τονίζοντας πως «Δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό που συμβαίνει στα Πανεπιστήμια. Είναι αδιανόητο η εκπαίδευση να γίνεται εν μέσω μολότοφ και δακρυγόνων, επειδή κάποιοι έτσι αποφάσισαν. Δεν έχει καμιά δουλειά η αστυνομία σε μόνιμη παρουσία μέσα στα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αστυνομία στα πανεπιστήμια».

Στην συνέχεια έκανε λόγο για ομάδες της ΟΠΚΕ που έχουν τοποθετιθεί σε στατικές υπηρεσίες στα πανεπιστήμια, στις φυλακές, στο Τουρκικό Προξενείο, σε οικίες πρυτάνεων, κάνοντας λόγο για επιβάρυνση της ασφάλειας των πολιτών. «Όταν ακινητοποιείται ένα όχημα έξω από μια οικία οπιουδήποτε επισήμου, μειώνεται το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών. Κάποιοι φαίνεται ότι είναι υπεράνω των λοιπών πολιτών».

Το πως έχει καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να δυσαρεστήσει ακόμα και τους αστυνομικούς, τους οποίους ευνοεί χαρακτηριστικά έναντι όλων των υπολοίπων πολιτών, είναι απορίας άξιο.

*Με πληροφορίες από Voria.gr και ΕΦΣΥΝ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ