Ξεπερνούν τις 305.000 οι εντολές για κόψιμο ρεύματος

Χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς που έρχονται, χωρίς ακόμα να έχει μπει ο χειμώνας.

Ξεπερνούν τις 305.000 οι εντολές για κόψιμο ρεύματος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η χρονιά που έρχεται θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων πολλών ετών. Η ακρίβεια σε τρόφιμα και ρεύμα σε συνδυασμό με την ανυπαρξία της κυβέρνησης, έχουν φέρει χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κωνσταντίνο Μανιάτη, ο οποίος μίλησε το πρωί της Δευτέρας 19/9/22, στην κάμερα του Open, ήδη το πρώτο 9μηνο του 2022 οι εντολές για διακοπές ρεύματος έχουν ξεπεράσει τις 305.000 (!) Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι για ολόκληρο το 2021 οι εντολές για τον ίδιο λόγο, ήταν… μόλις 105.000. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μέχρι τέλος του έτους να υπάρξει μια αύξηση κοντά στο 200% (!) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αυτά όμως, μόνο τυχαία δεν είναι

Ήδη από την άνοιξη που μας πέρασε διαβάζαμε σε διάφορα μέσα ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί είχαν αυξηθεί κατά πολύ Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξάνονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί – Διακοπές σε όσους δεν πληρώνουν (video), ενώ και τότε ήδη γινόντουσαν χιλιάδες διακοπές ρεύματος τη μέρα Καθημερινά πάνω από χίλιες διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση σε όλο αυτό παραμένει απολύτως αμέτοχη καθώς όπως φαίνεται και από τα παραπάνω η επιδότηση που δόθηκε για το ρεύμα (σε όσους δόθηκε) δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση βοήθημα, παρά μόνο μια τακτική για να πει «εμείς βοηθήσαμε».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ