Ναζιστικοί χαιρετισμοί και συνθήματα από οπαδούς του Κασιδιάρη στο Εφετείο - Μάγδα Φύσσα: «Μαζέψτε τους»

Συνέχεια για τη δίκη σε β' βαθμό της Χρυσής Αυγής σήμερα το πρωί στο Εφετείο, με οπαδούς της εγκληματικής οργάνωσης να χαιρετάνε ναζιστικά με την ανοχή της αστυνομίας, τον Ηλία Κασιδιάρη να χαμογελάει συνεχώς προκλητικά και να επιδεικνύει τρικάκια του κόμματός του και τη Μάγδα Φύσσα να διαμαρτύρεται έντονα στους αστυνομικούς.

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και συνθήματα από οπαδούς του Κασιδιάρη στο Εφετείο - Μάγδα Φύσσα: «Μαζέψτε τους»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με ένα επικοινωνιακό σόου του κατηγορούμενου Κασιδιάρη και των νεοναζί οπαδών του κόμματός του, με την ανοχή της αστυνομίας, συνεχίστηκε η δίκη σε β' βαθμό της Χρυσής Αυγής σήμερα στις 9 το πρωί στο Εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψε αναλυτικά το έγκριτο παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής Golden Dawn Watch, ο κρατούμενος Κασιδιάρης προσήλθε στις 08:55 χειροκροτούμενος και επευφημούμενος από δεκάδες οπαδούς του που βρίσκονται στην αίθουσα, όπου είχαν επίσης προσέλθει οι κατηγορούμενοι Λαγός, Αγριογιάννης, Μπούκουρας, Κομιανός, Ευγενικός. Ο Κασιδιάρης πόζαρε στους φωτορεπόρτερ κρατώντας φυλλάδιο της οργάνωσής του. 

Στις 09:05 εκφωνήθηκαν τα ονόματα των κατηγορουμένων. Κατά την εκφώνηση των ονομάτων, ο κατηγορούμενος Λαγός δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος». Ο Τάκης Μιχαλόλιας, με τον Γ. Μιχαλόλια και τον συνήγορο Παπαδέλλη, παρίσταντο για τον κατηγορούμενο Μιχαλολιάκο και προσκόμισαν τη σχετική εξουσιοδότηση. Μετά από μία ολιγόλεπτη διακοπή, συνεχίστηκε η διαδικασία.

Κατά την έξοδο κατηγορουμένων από την αίθουσα, μεταξύ αυτών και του κρατούμενου Κασιδιάρη, συνθήματα και ένταση από το κοινό. Οι οπαδοί του πρωτόδικα καταδικασμένου Κασιδιάρη φώναζαν συνθήματα «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» και το κοινό από την άλλη πλευρά φώναζε «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Η Μάγδα Φύσσα ακούστηκε να διαμαρτύρεται, φωνάζει «μαζέψτε τους». Υπήρχε μεγάλη ένταση στην αίθουσα. Ένας από το κοινό χαιρέτισε ναζιστικά.

Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό όσων συνέβησαν, όπως ακριβώς τα κατέγραψε το Golden Dawn Watch:

Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ