Ο φασισμός, ο φονταμενταλισμός και το τέλος της ανθρωπιάς

Ο φόβος, ένα από τα πιο σημαντικά μας συναισθήματα, ενεργοποιεί την αμυγδαλή του εγκεφάλου για αυτοπροστασία. Αν είναι μόνιμα στο κόκκινο, δεν μπορεί να διακρίνει το φανταστικό από το πραγματικό.

Ο φασισμός, ο φονταμενταλισμός και το τέλος της ανθρωπιάς
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το τέλος της ανθρωπιάς που παρακολουθούμε έκπληκτοι, πέρα από την έλλειψη παιδείας, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης συναισθηματικής παιδείας.

Αποκύημα καταπιεσμένων ή αποκομμένων συναισθημάτων, που βρίσκουν ασφάλεια, τον φονταμενταλισμό, τον φασισμό, λειτουργώντας με ψυχικές προβολές, επιβεβαιώνοντας πλασματικά πως ο ψυχικός ακρωτηριασμός είναι δύναμη.

Κάτι που δεν θα πάψει να ενισχύεται, γιατί παράγει το τέλειο ανθρώπινο μοντέλο προς χειραγώγηση.

Όσο το καπιταλιστικό σύστημα, το βαθιά ναρκισσιστικό, δημιουργεί περισσότερες πλασματικές ανάγκες, ώστε να δημιουργήσει βαθιές εξαρτήσεις μέσω του φόβου και να χειραγωγήσει το πλήθος, καθιστώντας το τρομοκρατημένο και καθηλωμένο υπό το καθεστώς του φόβου, τόσο ο άνθρωπος θα αρνείται να συνδεθεί με το συναίσθημά του και θα καταφεύγει σε ακραία μοντέλα συμπεριφοράς.

Δεν είναι τυχαία, εν έτει 2022, η κατ' εξακολούθηση διάλυση της παιδείας, της τέχνης και η δαιμονοποίηση της ψυχοθεραπείας.

Ό,τι δηλαδή μπορεί να ενεργοποιήσει τον εγκέφαλο και να του δημιουργήσει νέες συνάψεις και ευελιξία, χαλάει το αφήγημα.

Γιατί ο φόβος, ένα από τα πιο σημαντικά μας συναισθήματα, ενεργοποιεί την αμυγδαλή του εγκεφάλου για αυτοπροστασία. Αν είναι μόνιμα στο κόκκινο, δεν μπορεί να διακρίνει το φανταστικό από το πραγματικό.

Γι' αυτό ο φόβος πάντα θα είναι το μεγαλύτερο όπλο.

Πάντα στα λάθος χέρια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ