Για ακόμα μια φορά η Κούβα μας δείχνει τον δρόμο: «Ναι» στον γάμο και την υιοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πάνω από το 65% του λαού στάθηκε δίπλα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και στους προοδευτικούς ανθρώπους που ζητούν ίσα δικαιώματα για όλους.

Για ακόμα μια φορά η Κούβα μας δείχνει τον δρόμο: «Ναι» στον γάμο και την υιοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Κούβα παίζει τον ρόλο του «Γαλατικού χωριού» σε ετούτον τον μάταιο κόσμο.

Από την Επανάσταση που ξεκίνησε το 1953, ως την τρομερή διαχείριση που έκανε η χώρα της Καραϊβικής στην περίπτωση του κορονοϊού. Εκεί όπου το σύνολο του πληθυσμού εμβολιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και οι λοιμώξεις μειώθηκαν σε τεράστιο βαθμό.

Τώρα, ήρθε ένα νέο προοδευτικό νομοσχέδιο που μας δείχνει ότι το συγκεκριμένο κράτος, όλες αυτές τις δεκαετίες, στήθηκε σε γερές βάσεις είτε σε θέμα διαβίωσης, είτε σε θέμα κοινωνικής αντίληψης για τα πράγματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κουβανικός λαός ψήφισε «Ναι» στην αλλαγή του Οικογενειακού Κώδικα ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιτρέπει τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και τις παρένθετες εγκυμοσύνες.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, το 66,9% του λαού τάχθηκε υπέρ του μέτρου, πράγμα που μας δείχνει την απρόσκοπτη εξέλιξη που υπήρξε στα μυαλά των πολιτών της Κούβας, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια λόγω της αμερικανικής απομόνωσης και του εμπάργκο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας πολλοί υποστηρικτές του «όχι» έκαναν μια τεράστια εκστρατεία για να ηττηθεί η Κομμουνιστική Κυβέρνηση (έστω και για μια φορά) στις κάλπες, πράγμα που δεν κατάφεραν.

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει, είναι το γεγονός ότι μια «τρίτη χώρα» -όπως θεωρείται η Κούβα από τον δυτικό κόσμο- έκανε τόσο προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, πριν από πολλά κράτη της Δύσης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ