Δίκη Χ.Α.: Ανατριχιαστική εξίσωση χειροκροτημάτων και ναζιστικών χαιρετισμών

Η Πρόεδρος της δίκης της Χρυσής Αυγής εξίσωσε τα χειροκροτήματα από πλευράς κοινού με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Ταυτόχρονα, σε μια κίνηση αυτοπροστασίας, απαίτησε σχεδόν φωνάζοντας από τους παριστάμενους φωτορεπόρτερ να μην φωτογραφίζουν την έδρα.

Δίκη Χ.Α.: Ανατριχιαστική εξίσωση χειροκροτημάτων και ναζιστικών χαιρετισμών
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο συνήγορος του «Λαγός Ιωάννης Πολιτικός Κρατούμενος Παρών» (σ.σ. αυτό το τραγελαφικό ακούγεται σε κάθε παρουσία του πρώην στελέχους της καταδικασμένης νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στο δικαστήριο) έφερε μαζί του και ένα... ανάγνωσμα, μια βιογραφία του Μεταξά, που κράταγε όσο ξαναχαιρετούσε ναζιστικά μπροστά στην έδρα. Μετά, σε μια τακτική ανταρτοπόλεμου, έφυγε. Κομάντο 83 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αρχικά δήλωσε πως «Κάποιες εφημερίδες έγραψαν πως ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν εδώ δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωώτητας, ο Άρειος Πάγος έχει απόφαση που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς». Μετά η Πρόεδρος ρώτησε αν «πιστεύετε πως ευνοείτε τον πελάτη σας με αυτά που λέτε;», για να απαντήσει ο Κ. Πλεύρης πως «Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι (ναζιστικός χαιρετισμός). Η εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” έδωσε αυτό το βιβλίο και όταν χαιρετάμε, έτσι χαιρετάει ο Μεταξάς». Οπότε είναι κατανοητό πως ο Κ. Πλεύρης προβαίνει σε μια κωλοτούμπα από υπερήφανος εθνικοσοσιαλιστής σε απλό Χουντικό, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να νομιμοποιήσει τον ναζιστικό χαιρετισμό, ακόμα και σε χώρους που σε δημοκρατικά περιβάλλοντα (σ.σ. άντε βρες τα) λογίζονται ως «ιεροί».

Στην συνέχεια ο Κ. Παπαδάκης, ανάμεσα στα άλλα, ανταπάντησε επί του θέματος: «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην Κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για τον ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Για να πάρει τον λόγο η Προεδρεύουσα της Έδρας, Σοφία Πανουτσακοπούλου, η οποία ισχυρίστηκε πως δεν είδε τον Κ. Πλεύρη, και να αναφέρει: «Θελω να πω το εξής: Με ενημέρωσε η έδρα ότι έγινε κάποιος χαιρετισμός από τον κ. Πλεύρη. Εφεξής δεν επιτρέπονται χαιρετισμοί, χειροκροτήματα. Και θα επιβάλλονται μέτρα». Με αυτή την τακτική των ίσων αποστάσεων, αναμένεται να λήξει η συνεχιζόμενη προσβολή της Δημοκρατίας και των δικαστηρίων από τον συνήγορο του «Ιωάννης Λαγός Πολιτικός Κρατούμενος Παρών» Κωνσταντίνο Πλεύρη. Βέβαια, τα χειροκροτήματα δεν επιτρέπονται σε χώρο δικαστηρίου, ειδικά σε πραγματικές πολιτικές δίκες, παρότι αποτελούν μια αυθόρμητη αντίδραση από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί σε χώρο δικαστηρίου απαγορεύτηκαν μόλις σήμερα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ