35.000 ευρώ -αρχικό- κονδύλι από την κυβέρνηση για να φέρει πίσω... το Ιππικό

Η «Ομάδα Βουκεφάλας» είναι πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζαμε.

35.000 ευρώ -αρχικό- κονδύλι από την κυβέρνηση για να φέρει πίσω... το Ιππικό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Επαναφέρουν στα καθήκοντά του 73χρονο απόστρατο ταξίαρχο 

Καλά καταλάβατε, όπως όλα δείχνουν, το Ιππικό επιστρέφει. Σύμφωνα με το Armyvoice.gr, το ΓΕΕΘΑ έχει ξεκινήσει εντατικά τις ετοιμασίες για κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα που οι «καθημερινές ενοχλήσεις» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας όλο και μεγαλώνουν, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης αποφάσισε να φτιάξει έναν στρατό ο οποίος, καβάλα στ’ άλογα (μάλλον), θα παρελαύνει στις εθνικές εορτές με συνολικό αρχικό κόστος 35.000 ευρώ! Επίσης, για να γίνει ακόμα πιο μεσαιωνική η φάση, αποφασίστηκε η επαναφορά του 73χρονου ταξίαρχου Στέργιου Καψάλη στα καθήκοντα του. Ο οποίος μάλιστα δήλωσε στο Έθνος: «Η απόφαση επανασύστασης του ιππικού στον ελληνικό στρατό πάρθηκε από τον λεβέντη αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και από κοινού με τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον Διευθυντή Ιππικού Τεθωρακισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιο Μαυροειδή και τον Διοικητή του ΚΕΤΘ Ταξίαρχο Ιωάννη Δέλλα, που μου εμπιστεύτηκαν αυτό το τεράστιο εγχείρημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την απεριόριστη εμπιστοσύνη και τη στήριξη που έχουν προσφέρει για να δημιουργηθεί η νέα Ίλη Ιππικού».

Βέβαια η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων, τα οποία ανέφεραν, με τη σειρά τους, στο Armyvoice.gr: «Μια ίλη που ενώ ακόμα δεν έχει καν άλογα καλά καλά (7 άλογα), παρ’ όλα αυτά τοποθετήθηκαν ήδη 13 (νεαροί/ές) Αξ/κοί την ίδια ώρα που σε Μονάδες πρώτης Γραμμής στον Έβρο υπάρχουν 2 το πολύ 3 Αξ/κοί για να κάνουν τα πάντα όλα και με μισθό πείνας.Πόσο άραγε θα μας κοστίσει αυτό; Και για ποιο λόγο; Για να κάνει 2 φορές το χρόνο παρέλαση; Είμαστε σοβαροί;. Αναζητήσαμε επίσημα στοιχεία αναφορικά με το κόστος και εντοπίσαμε ότι έχει εγκριθεί κονδύλι σχεδόν 35.000 ευρώ άμεσα, με κατεπείγουσες διαδικασίες και χρέωση στον προϋπολογισμό του 2022, για την τροφή των αλόγων και την προμήθεια απαραίτητων εξαρτημάτων για τους ιππείς και τα άλογα. Λεφτά υπάρχουν για άλογα και επιδείξεις, αλλά δεν υπάρχουν για να εφαρμόσουν τους νόμους για τα στελέχη και να τους πληρώσουν τα νυχτερινά που τους χρωστάνε. Μάλιστα σε διαρκείς ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για το πότε θα πληρωθούν τα νυχτερινά, η σταθερή απάντηση του υπουργείου είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Προφανώς δεν υπάρχουν χρήματα για τα στελέχη, αλλά υπάρχουν για τους στάβλους του ΓΕΕΘΑ».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ