Οι «γαλάζιες ακρίδες» της Αποκάλυψης - Μια ενσάρκωση της Βίβλου στην πραγματική ζωή

Νέες αποκαλύψεις Κάτση για τη Ρεβέκκα Πιτσίκα.

Οι «γαλάζιες ακρίδες» της Αποκάλυψης - Μια ενσάρκωση της Βίβλου στην πραγματική ζωή
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την Πέμπτη (27/10) ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Μάριος Κάτσης, με ανάρτησή του στο Twitter, έφερε στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για την πρόεδρο του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. και σύμβουλο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ρεβέκκα Πιτσίκα, η οποία έχει διοριστεί από τον υπουργό Εξωτερικών στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, αλλά και από τον υπουργό Επικρατείας σε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν εχθές, Παρασκευή 28/10, η εταιρεία της Ρεβέκκας Πιτσίκα, «People for Business IKE», είχε εισπράξει συνολικά 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ, με απευθείας αναθέσεις. Η υπόθεση αυτή ήρθε να προστεθεί στο σκάνδαλο του βουλευτή Πάτση, που αφορά «κόκκινα δάνεια» τα οποία αγόραζε στο 1/15 της αξίας τους και σε υποθέσεις απευθείας αναθέσεων ύψους σχεδόν 1 εκατ. που ο ίδιος φέρεται να είχε εισπράξει μέσω των ΕΛΤΑ για νομικές συμβουλές.

Με απλά λόγια, η Πιτσίκα αποτελεί «δεξί χέρι» του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ., η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. για θέματα αξιολόγησης στελεχικού δυναμικού με προσωπική του απόφαση.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Κάτσης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με απόφασή του (Τεύχος B' 1603/04.04.2022) διόρισε τη Ρεβέκκα Πιτσίκα σε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050».

Στη δημοσίευση του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κάτσης, αναφερόμενος στον Γεραπετρίτη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τι ακριβώς θα κάνει η επιτροπή Ελλάδα 2050 που συστήσατε και ποια ακριβώς προσόντα της εν λόγω κυρίας αξιολογήσατε ως κατάλληλα για τη θέση; Ότι είναι θιασώτης του αντικρατισμού και της ιδιωτικής οικονομίας ενώ αφαιμάζει το δημόσιο ταμείο των δοκιμαζόμενων πολιτών όπως κάθε νεοφιλελεύθερος που σέβεται τον εαυτό του; Ή μήπως αξιολογήσατε ως απολύτως επιτυχημένο το μητρώο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που κατήρτισε για λογαριασμό του Κ. Μητσοτάκη, αφού εντέλει η πλειοψηφία τους βρήκε τελικά "νέες και καλές θέσεις εργασίας" σαν golden boys and girls του Δημοσίου;».


Δείτε το ένταλμα πληρωμής 284.704 ευρώ από τα ΕΛΤΑ προς την εταιρεία της κ. Πιτσίκα, καθώς και το ένταλμα πληρωμής 36.546,36 ευρώ από την ΕΡΤ προς την ίδια εταιρεία.


Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και έκανε λόγο για «γαλάζιες ακρίδες». Με τον όρο αυτό, θέλησε να περιγράψει το πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία από στελέχη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση του πρώην βουλευτή Ανδρέα Πάτση. Οι τελευταίες εξελίξεις και οι αυξανόμενες αποκαλύψεις για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και άλλες παράνομες δραστηριότητες, έχουν θέσει ως στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει περιπτώσεις όπου κυβερνητικά στελέχη πλουτίζουν στις πλάτες του δημοσίου.

Για τον Πάτση είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα εδώ και καιρό, τα οποία αφορούσαν την παράνομη δραστηριότητά του και τα οποία η κυβέρνηση αγνοούσε επιδεικτικά. Τις αποκαλύψεις για τον Πάτση ακολούθησαν αποκαλύψεις και για άλλα ονόματα, όπως αυτό του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, η σύζυγος του οποίου είναι με συνεταιριστική σχέση σε εταιρεία με τον πρώην κυβερνητικό βουλευτή, η οποία δεν έχει δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του υπουργού. Ταυτόχρονα αναδείχτηκαν και οι ευθύνες άλλων υπουργών όπως των κ.κ. Πιερρακάκη και Σταϊκούρα.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό για την ανοχή αλλά και την ελλιπή παρακολούθηση των αρμόδιων για τον έλεγχο προσώπων της δημόσιας ζωής και της πολιτικής. Αυτή η ελαστικότητα είναι προβληματική, είτε είναι ηθελημένη είτε όχι. Πάντως, παρά τη διαγραφή του Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., η ιστορία δεν έχει λήξει και κανένας εφησυχασμός δεν είναι πρέπει να υπάρξει.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ