Πανελλαδική Απεργία 9ης Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ και τα ταξί

Εργαζόμενοι από όλη την χώρα ετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στην γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου, αναμένεται να παραλύσει η χώρα, αλλά θα εξυπηρετηθούν συγκοινωνιακά όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην απεργία. Δείτε τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν όπως έχουν ανακοινωθεί μέχρι αυτή την στιγμή.

Πανελλαδική Απεργία 9ης Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ και τα ταξί
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα επαγγελματικά συνδικάτα και οι μεγάλοι συνδικαλιστικοί φορείς έχουν εξαγγείλει την απεργία εδώ και περίπου 7-8 εβδομάδες, ζητώντας αυξήσεις μισθών και «απαντήσεις» στο κύμα ακρίβειας στην ενέργεια που συμπαρασύρει τα πάντα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ και άλλων φορεών θα γίνει στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα κάνει το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια στις 10:30. Κατά τόπου συγκεντρώσεις έχουν ανακοινωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Οι ηλεκτροδηγοί σε Τραμ και Μετρό ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 και από τις 22:00 έως την λήξη της βάρδιας. Όμως το μετρό, θα λειτουργήσει μόνο για την εξυπηρέτηση των απεργών στην συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις από τις 09:30 έως τις 15:00 με τις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό ύστερα από ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Τα ταξί μέσα από το συνδικάτο τους (ΣΑΤΑ) Θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία (άρα από τις 00:01 της Τετάρτης έως τις 23:59), ενώ το προεδρείο τους θα μεταφέρει όλα τα αιτήματά τους που σχετίζονται με τα καύσιμα, ενώ ζητούν να πάψει ο ανταγωνισμός από άλλα οχήματα για τις αστικές μεταφορές, πέραν των Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οδηγών και ιδιοκτητών ταξί θα γίνει στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνης 17).

Αναμένεται να υπάρξει τρόπος να εξυπηρετηθούν οι συμμετέχοντες στην απεργία με την Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός) από τις 09:00 μέχρι τις 17:00, όπου θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια κανονικά. Με ανακοινώσεις του φορέα τους ζητούν αυξήσεις μισθών, προστασία των ΣΣΕ και τις απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού, όπως αυτές προβλέπονται από το οργανόγραμμα. Αναμένονται οι ακριβείς ανακοινώσεις με οδηγίες για τα δρομολόγια. Ο Προαστιακός αναμένεται να ανακοινώσει στάσεις εργασίας από τις 09:00 έως τις 17:00, χωρίς όμως να είναι ακόμα σίγουρο.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετάσχουν με το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ, αναμένεται η συμμετοχή τους στην απεργία από τις 09:00 μέχρι τις 21:00. Αναμένεται η ανακοίνωση για τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ). Τα δρομολόγια με οχήματα εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρίες θα εκτελεστούν κανονικά.

Η ανακοίνωση των ηλεκτροδηγών

«Μετά τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων μας, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι οικονομικές επιπτώσεις, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την ακρίβεια, έχουν οδηγήσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας σε αδιέξοδο.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται η λήψη ουσιαστικών αποφάσεων, ώστε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

Οι Ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑ.ΣΥ., ως αναπόσπαστο μέρος της ίδιας κοινωνίας και σε ένα τέτοιο εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον διεκδικούμε:

Την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με επάρκεια στις νέες απαιτήσεις λόγω των επεκτάσεων του δικτύου.

Πραγματικές Αυξήσεις μισθών!

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!!

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην Αττικό Μετρό

«Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, προσδοκώντας ένα βήμα προς την διεκδίκηση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας και ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης.

Προφανώς, μια απεργία, δεν είναι αρκετή για την ανατροπή της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των εργαζομένων. Η ανεργία και η ανασφάλεια διευρύνονται καθώς ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού ζει πια, κάτω από τα όρια της φτώχιας. Χωρίς καμιά προοπτική μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, μπροστά στην ακρίβεια που καλπάζει ανεξέλεγκτα.

Οι κυβερνητικές προτάσεις με επιδόματα ψίχουλα για τα καύσιμα και το «καλάθι της νοικοκυράς» πέραν της ομολογίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης, δεν αρκούν για τις ανάγκες των οικογενειών ούτε στο ελάχιστο.

Δεν προσδοκούμε ότι μια 24ωρη της ΓΣΕΕ θα μπορέσει να δώσει λύση στα προβλήματα.

Δεν προσδοκούμε καμιά σωτηρία από κανέναν σωτήρα.

Βλέπουμε την απεργία σαν μια ευκαιρία Πανελλαδικής συνεννόησης και δράσης του εργατικού κινήματος για ένα σχέδιο πολιτικής και συνδικαλιστικής αφύπνισης της τάξης μας.

Σαν ένα βήμα προς τον συντονισμό των εργαζομένων για δράσεις για μια καθολική απάντηση που μας στερούν τη ζωή, που στερούν στα παιδιά μας το μέλλον τους».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ