Aθώος ο Ινδαρές, αθώοι και οι 100 αστυνομικοί - Τσακώθηκαν για την κατάληψη

Σε μια απόφαση-χαστούκι σε κάθε Χρυσοχοΐδη και κάθε Θεοδωρικάκο, το δικαστήριο αθώωσε τον Δημήτρη Ινδαρέ και τα δύο παιδιά του! Ανοίγει ο δρόμος για μια ακόμη ημέρα ντροπής για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Aθώος ο Ινδαρές, αθώοι και οι 100 αστυνομικοί - Τσακώθηκαν για την κατάληψη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η υπόθεση για την βία των αστυνομικών και την εισβολή στην οικία χωρίς ένταλμα και χωρίς έστω την εντολή του εισαγγελέα που βρισκόταν στο σημείο, μετά την απορριπτική διάταξη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πέρασε στην εισαγγελέα Εφετών Δέσποινα Σιδηροπούλου. Περισσότερο εξαιτίας των βίντεο που είχαν διαρρεύσει. Η αξιότιμη, τίμια και πρωτίστως έντιμη (σ.σ. πόσες άλλες λέξεις με συνθετικό την τιμή έχουμε;), εισαγγελική λειτουργός είχε υποχρεωθεί να παραδεχτεί πως χρησιμοποίησαν βία, αλλά την «ευλόγως αναγκαία». Οι 100 αστυνομικοί. Εναντίον 3 ατόμων. Η αστυνομία, με συμμορίτικες μεθόδους και υπό τις οδηγίες τότε του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προσπαθώντας να εκκενώσει κατάληψη στο Κουκάκι τον Δεκέμβρη του 2019 (σ.σ. 4 μήνες πριν τα γεγονότα Νέας Σμύρνης), εισέβαλε στην διπλανή οικία χωρίς ένταλμα, χτύπησε, βασάνισε (χτυπήματα μετά την χειροπέδηση), απείλησε και εξύβρισε την οικογένεια Ινδαρέ. Όταν ο χειροπεδημένος Δημήτρης Ινδαρές τους ζήτησε να μην χτυπούν τα παιδιά του, ένα από τα γενναία παλικάρια του κυρίου Χρυσοχοΐδη, του απάντησε πως αν τους συνελάμβαναν μέσα, θα γαμ@@αν και τα παιδιά και την γυναίκα του, ενώ στα παιδιά του που τους είπαν να μην χτυπούν τον πατέρα τους, οι ατρόμητοι της Ελληνικής Αστυνομίας τους απάντησαν πως «δεν είναι πατέρας σας, η μάνα σας έχει πάρει όλη την γειτονιά».

Οι 100 αστυνομικοί εξευτελίστηκαν, τα είχαν βρει σκούρα από μια χούφτα καταληψίες, που τους εκσφενδόνισε ντουλάπες, μπουκάλια και γλάστρες και κατάφεραν να διαφύγουν κάτω από την μύτη τους. Έτσι ξέσπασαν ως συμμορία στην οικογένεια Ινδαρέ και τους φόρτωσαν τον μισό ποινικό κώδικα.

Χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας δήλωσε: «Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις.Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται». Η θέση της εισαγελέως έγινε αποδεκτή από τους 3 εφέτες στην ολότητά της και προέκυψε η αθώωση, αλλά... με επιφύλαξη. Οπότε κάποιος από τους εφέτες για να καλύψει τους αστυνομικούς πέρασε το «λόγω αμφιβολιών». Όλοι αθώοι, μόνο στην Ελλάδα.

Θανάσης Καμπαγιάννης: «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;»

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ με την «Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή», σχολιάσε χθες με ανάρτησή του την απόφαση ως εξής:

«Η σημερινή αθώωση της οικογένειας Ινδαρέ δεν είναι μόνο μια δικαίωση για τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν άδικα και συκοφαντήθηκαν, ακόμα και από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Είναι περισσότερο απ' όλα μια υπενθύμιση ότι η Ελληνική Αστυνομία "στήνει" δικογραφίες για να τις ταιριάξει στο αφήγημα νομου και τάξης που διατάσσει ο εκάστοτε πολιτικός προϊστάμενος που ζητάει "επιτυχίες". Αυτή η πραγματικότητα, που μας είναι ήδη γνωστή από σημαίνουσες δίκες στις οποίες κατέρρευσαν αφηγήματα της Αντιτρομοκρατικής, ισχύει πλέον ακόμα και για πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας που κακοποιήθηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Ποιός θα μας φυλάξει από τους φύλακες; Η Ελληνική Αστυνομία ως ιεραρχικός μηχανισμός, λόγω διαπιστωμένης συστημικής ατιμωρησίας των αυθαιρεσιών της, είναι ένα τυμπανιαίο πτώμα που σαπίζει.

Την αλληλεγγύη μας στον Δημήτρη Ινδαρέ και τους οικείους του για τα βασανιστήρια που υπέστησαν».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ