Η οικογένεια της 21χρονης Έμμας δώρισε τα όργανά της, πραγματοποιώντας την επιθυμία της

Μέσα στην τεράστια απώλεια της 21χρονης κόρης τους, η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποι τους. Η νεαρή φοιτήτρια Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Εμμανουέλα ή Έμμα, νοσηλεύονταν με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις για περίπου 5 ημέρες, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στην άσφαλτο.

Η οικογένεια της 21χρονης Έμμας δώρισε τα όργανά της, πραγματοποιώντας την επιθυμία της
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η κοπέλα περπατούσε στο ύψος της Καμάρας στην Εγνατία και παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε ένας 26χρονος, που στερούνταν διπλώματος ή άλλων εγγράφων και είχε συνοδηγό μια 19χρονη η οποία κατηγορήθηκε για ψυχική συνδρομή και συνέργεια σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο και σε εγκατάλειψη θύματος. Δήλωσε στην ανακρίτρια πως ζήτησε από τον οδηγό να γυρίσουν πίσω και να σταματήσουν, αλλά ο οδηγός δεν την άφησε.

Το αρχικό κατηγορητήριο αφορούσε τροχαίο με τραυματισμό και εγκατάλειψη, όμως μετά την τραγική κατάληξη, μετατράπηκε σε επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο και για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Στον οδηγό επιδόθηκε και απόφαση απέλασης καθώς διαπιστώθηκε πως στερούνταν εγγράφων παραμονής. Αυτή θα ενεργοποιηθεί μετά την εκδίκαση και την ενδεχόμενη φυλάκισή του, καθώς κατηγορείται με κακουργηματική δίωξη. Δυστυχώς ανέφερε στην ανακρίτρια προκλητικά πως «αν διέσχιζε την διάβαση θα ζούσε» και στην αρχή ανέφερε πως δεν την είδε για να ανατρέψει την απολογία του λέγοντας «την είδα που μιλούσε στο κινητό της». Μετά το τροχαίο και την εγκατάλειψη, ξεφορτώθηκε τις πινακίδες κυκλοφορίας για να μην εντοπιστεί και μετά την παρέλευση του αυτοφώρου παρουσιάστηκε στις αρχές.

Ο πατέρας της Εμμανουέλας δήλωσε πως «Η δωρεά οργάνων ήταν θέλημα του κοριτσιού μου, το είχε εκφράσει η ίδια μέσα από συζητήσεις μας» συνεχίζοντας πως «Είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει ζωή μέσα από το παιδί μου. Το παιδί μου δίνει ζωή». Η μητέρα της δήλωσε στο Μega το ακόμα πιο συγκλονιστικό «Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος για μας. Το παιδί μου μας το είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο. Την τελευταία φορά που την είδα σε αυτό το κρεβάτι με τα εκατοντάδες καλώδια και σωληνάκια. Η καρδιά της χτυπούσε ποιοι είμαστε εμείς που θα την σταματούσαμε».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ