Ζευγάρι ηλικιωμένων αυτοκτόνησε λόγω οικονομικών προβλημάτων

Το μεσημέρι της Παρασκευής (9/12) εντοπίστηκε νεκρό σε νταμάρι στην Καλαμάτα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Γύρω στις 12.50 το μεσημέρι η Αστυνομία βρήκε το ζευγάρι νεκρό σε λατομείο της περιοχής, με όλες τις ενδείξεις να μαρτυρούν διπλή αυτοκτονία.

Ζευγάρι ηλικιωμένων αυτοκτόνησε λόγω οικονομικών προβλημάτων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο, γνωστό εργολάβο της Καλαμάτας και την 68χρονη σύζυγό του, συνταξιούχο εκπαιδευτικό. Η Αστυνομία αναφέρει πως ο άνδρας φέρεται να έπεσε από μεγάλο ύψος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, ενώ η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε διαφορετικό σημείο.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και εντόπισε τον 70χρονο χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ 50 μέτρα μακριά βρέθηκε νεκρή και η σύζυγός του, η οποία δεν έφερε ενδείξεις πτώσης από μεγάλο ύψος.

Από το βράδυ της Πέμπτης πι οικείοι του ζευγαριού το αναζητούσε. Τελικά εντοπίστηκαν από συγγενή, ο οποίος οδηγήθηκε στο σημείο όπου αυτοκτόνησαν όταν μάρτυρας του ανέφερε ότι τους είδε νωρίτερα να κατευθύνεται προς το λατομείο.

Είχαν αφήσει σημείωμα

Το ηλικιωμένο ζευγάρι φέρεται πως άφησε σημείωμα, στο οποίο  εξηγούσε τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με το messinialive.gr, φίλος του 70χρονου ανέφερε ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο 70χρονος ήταν πολύ προβληματισμένος το τελευταίο διάστημα και του είχε εκμυστηρευτεί ότι έχεις «θηλιά στο λαιμό».

Είναι τουλάχιστον λυπηρό και καθόλου προς τιμήν της κοινωνίας μας, άνθρωποι να βάζουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Είναι παθογένεια της πολιτείας, η οποία δεν μεριμνά για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά, και δείχνει τον απροκάλυπτο κυνισμό της κοινωνίας, στην οποία ζεις για να πληρώνεις όλο ένα και περισσότερα.

 

Η φωτογραφία είναι από το https://piraeuspress.gr/

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ