Τον σύντροφό της δείχνει η Εύα Καϊλή για το «μαύρο χρήμα» - «Του τό΄λεγα»!

Η Εύα Καϊλή «έδωσε ψυχρά» τον σύντροφό της, την ώρα που η Βελγική δικαιοσύνη έδειξε μεγαλοψυχία στον πατέρα της. Έχοντας δείξει τον ένοχο, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στις... «δουλειές του».

Τον σύντροφό της δείχνει η Εύα Καϊλή για το «μαύρο χρήμα» - «Του τό΄λεγα»!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ξαφνιασμένη δήλωσε από τις αποκαλύψεις η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το Open, κάτι που έρχεται σε αντιπαράθεση με τις πρώτες καταθέσεις της, όπου ανέφερε πως είχε αντιληφθεί την συνεργασία μεταξύ του ΦραντσέσκοΤζόρτζιο με τον πρώην Ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους ιθύνοντες του Κατάρ και τον είχε προειδοποιήσει. Ανέφερε σχετικά πως δεν ελέγχει τα έγγραφα και τον υπολογιστή του, οπότε δεν είχε καμία γνώση. Υπενθυμίζουμε πως 150.000 ευρώ και ακριβά δώρα, βρέθηκαν στο σπίτι της σε σακούλες και 600.000 ευρώ κατασχέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Αλέξανδρου.
Σε άλλα νέα, η Εύα Καίλή δεν αφέθηκε με ελεύθερη με βραχιολάκι ή με περιοριστικούς όρους. Για να αφεθεί κάποιος ελεύθερος πρέπει 1. Να μην είναι ύποπτος φυγής 2. Να μην είναι ύποπτος διάπραξης παρόμοιων αδικημάτων και 3. Να μην μπορεί να συνομωτήσει και να πιέσει για τον επηρεασμό καταθέσεων τρίτων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την Le Soir, η επιχείρηση σχεδιάζονταν από τα μέσα Ιουλίου. Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν από τους βασικούς υπόπτους της επιχείρησης κατά της διαφθοράς και η υπόθεση χειρίζονταν από συγκεκριμένους ερευνητές. Χαρακτηριστικό είναι πως η επιχείρηση των ερευνών και των συλλήψεων ξεκίνησε χωρίς καταγραφή για να μην υπάρξουν διαρροές.

Περιμένοντας να πάει ο Φραντσέσκο Τζόρτζι σπίτι του -καθώς δεν μπορούσε να γίνει επιδρομή παρουσία της Εύας Καϊλή λόγω της βουλευτικηή της ασυλίας- ξεκίνησε η επιχείρηση και ο πρώτος «θησαυρός» των ερευνητών ήταν το κινητό τηλέφωνο του συντρόφου της. Η πρώτη προσαγωγή αποτέλεσε την αρχή για τις έρευνες σε 16 σπίτια το πρωί και ένα το βράδυ. Χαρακτηριστικά, η βραδινή έφοδος ήταν στην οικία του Βέλγου ιταλικής καταγωγής Μαρκ Ταραμπέλα, για τον οποίο η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα έφυγε από την Μάλτα ούτως ώστε να παρίσταται στις έρευνες, όμως ο βασικός στόχος ήταν το σπίτι του πρώην Ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, όπου εκεί βρέθηκαν 600.000€ σε μετρητά, που θεωρήθηκαν χρήματα επηρεασμού πολιτικών. Ο Μάρκ Ταραμπέλα είναι ανάμεσα στα δύο από τα έξι άτομα που δεν κρατήθηκαν.

Ο επόμενος σημαντικός στόχος ήταν ο Λούκα Βισεντίνι, αφεντικό των συνδικάτων ως πρόεδρος της International Trade Union Confederation. Συνολικά σφραγίστηκαν τα γραφεία των βοηθών ευρωβουλευτών, ώστε να ελεγθούν αργότερα, κατασχέθηκαν πολλοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Στο τέλος αυτής της «διαβολεμένης μέρας» για τους φερόμενους ως διεφθαρμένους πολιτικούς, ο πατέρας της Εύας Καϊλή βρέθηκε έξω από το ξενοδοχείο Sofitel των Βρυξελλών με μια συνηθισμένη βαλίτσα στο χέρι. Η βαλίτσα περιείχε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Αυτό ήταν το εύρημα-κλειδί που οδήγησε στην έρευνα στην οικία και την προσαγωγή της ίδιας της Εύας Καϊλή. Εκεί βρέθηκαν διάσπαρτα χρήματα σε τσάντες και σακίδια, που όπως δήλωσαν στην Le Soir, ήταν κάτι που θα περίμεναν στο σπίτι εμπόρου ναρκωτικών, όχι πολιτικού. Τα χρήματα σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ μετρήθηκαν αργότερα στην σήμανση στις 150.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό ήταν πως στο διαμέρισμαη η επίπλωση, τα διακοσμητικά και τα δώρα, παρέπεμπαν στο... Κατάρ. Μιλάμε τόσο για πολύτιμα αντικείμενα, όσο και για έργα τέχνης.

Στην έρευνα στο σπίτι του Μαρκ Ταραμπέλα, η έρευνα έπρεπε να γίνει, όπως είπαμε, παρουσία της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου καθώς υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο Βελγικό Σύνταγμα για τους Βέλγους Ευρωβουλευτές. Ο Ταραμπέλα, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, αρχικά τηρούσε πολύ αυστηρή στάση απέναντι στο Κατάρ, όμως εν τέλει τα πράγματα ήρθαν έτσι που ψήφισε και υπέρ του κανονισμού για την Μη Χρήση Θεώρησης (σ.σ. Visa) από τους κατοίκους του Κατάρ για επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρόλα αυτά ο Μαρκ Ταραμπέλα αφέθηκε ελεύθερος, σε αντίθεση με τους Καϊλή. Τζόρτζι, Παντσέρι και του ατόμου με την κωδική ονομασία Mister T, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και διαφθορά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ