«Στολίζουν» τα δέντρα με μπάλες Μηταράκη, την ώρα που οδηγούν μαζικά πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

Με τον πιο «χαρούμενο» τρόπο γιορτάζονται από την Κυβέρνηση τα Χριστούγεννα: Αρνούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το πρόγραμμα EΣTIA II, οδηγώντας τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους πιο ευάλωτους. Τα προσφυγάκια σταματούν το σχολείο, ώστε να φυλακιστούν με εντολή Μητσοτάκη/Μηταράκη.

«Στολίζουν» τα δέντρα με μπάλες Μηταράκη, την ώρα που οδηγούν μαζικά πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ίδια στιγμή, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης απολύει το 60% των εργαζομένων, κάνοντας ακόμα πιο ανυπόφορη την διαβίωση των αιτούντων Άσυλο, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τους ευάλωτους πληθυσμούς. Οι κακοποιήσεις, οι κλοπές και η πάσης φύσεως εκμετάλλευση (μέχρι και σεξουαλική), ενάντια σε γυναίκες, παιδιά ή μέλη της LGBTQ+ κοινότητας είναι κάτι που έχει καταγραφεί στα ελληνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων. Αυτό έχει ως συνέπεια, οι ευάλωτες ομάδες που μπόρεσαν να βρουν στέγη σε αστικούς πληθυσμούς μέσω του προγράμματος EΣTIA II, να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ τα παιδιά που χάρη στο ίδιο πρόγραμμα μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το ελληνικό σχολείο, κινδυνεύουν πάλι να βραθούν στον εφιάλτη των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ για λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με στόχο την αύξηση των διαμενόντων από 25.500 σε 40.000. Αυτό είναι κάτι που όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό Νότη Μηταράκη, αλλά αποφασίστηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και εκτελέστηκε μέχρι τον Απρίλιο ο περιορισμός των θέσεων σε 10.000, με σκοπό το τέλος του προγράμματος στις γιορτές. Αυτά χωρίς καμία πρόβλεψη για τις ευάλωτες ομάδες και φυσικά αφού είχαν πάρει τα χρήματα.

Πλέον μικρά παιδιά σταματούν ή ετοιμάζονται να σταματήσουν το σχολείο (σήμερα η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου μιλούσε για τις σχολικές διαρροές των Ρομά, αλλά ετοιμάζεται να διώξει προσφυγάκια από το σχολείο) και μεταφέρονται σε καταυλισμούς και στρατόπεδα συγκέντρωσεις σε άλλες πόλεις, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση. Το σύνθημα «κανένα προσφυγάκι εκτός σχολείου» έχουν διαφημίσει κατά σειρά: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε, οπότε από την στιγμή που βγήκαν οι φωτογραφίες και οι δηλώσεις, για το τι γίνεται δεν φέρουν καμία ευθύνη. Να σημειώσουμε πως αντίθετα με όσα ορίζει ο νόμος, κανένας αιτών και καμία αιτούσα άσυλο δεν έχει λάβει επίσημη ειδοποίηση ή αιτιολογημένη απόφαση για μετεγκατάσταση, ώστε να μπορέσει να υποβάλει προσφυγή κατά πιθανής απόφασης. Ο δε αρμόδιος Υπουργός Νότης Μηταράκης είναι ενήμερος από τις 31 Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρξει απάντηση, ενώ έχουν αρχίσει ήδη οι απομακρύνσεις από τα διαμερίσματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με άτομα να ζούν κάτω από απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες για την ανθρώπινη υπόσταση.

Η μείωση του αριθμού των επωφελούμενων του Ευρωπαίκού Προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ και εν τέλει η κατάργησή του, συμπαρασύρει με την σειρά του τις απολύσεις στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με αιτιολόγηση την μείωση πληθυσμού στις δομές παρότι αναμένεται να υπάρξει πληθυσμιακή αύξηση. Σημειώνεται πως στις 31/12/2022 λήγουν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και οι προσλήψεις θα γίνουν με «γαλάζιες» συνεντεύξεις.

Παρόλα αυτά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προτίμησε να μας δείξει το βίντεο υπό την υπόκρουση του All I Want For Christmas, με τις ατυχήσασες μπάλες με το πρόσωπό του. Καλές γιορτές, για όσους δεν κοιτάνε την απελπισία κατάματα.

Μπορείτε να δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες λεπτομέρειες 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ