Απίστευτη βόμβα απ' το Euractiv: Η Ε.Υ.Π. παρακολουθούσε Κύρτσο και Τέλλογλου

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, o οποίος μάλιστα προσπάθησε να παρεμποδίσει την έρευνα!

 

Απίστευτη βόμβα απ' το Euractiv: Η Ε.Υ.Π. παρακολουθούσε Κύρτσο και Τέλλογλου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου Εuractiv EXCLUSIVE: Another MEP and journalist the latest victims of ‘Greek Watergate η Ε.Υ.Π. παρακολουθούσε (και) τον ανεξάρτητο Βουλευτή Γιώργο Κύρτσο, αλλά και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, αυτό που προκαλεί εντύπωση (γιατί το ότι «η ΕΥΠ παρακολουθούσε» δεν προκάλεσε καμία) είναι το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, προσπάθησε να παρεμποδίσει την έρευνα της ΑΔΑΕ, πατώντας πάνω στον νέο νόμο που έχει περάσει η Ν.Δ.!

Ο ίδιος ο εισαγγελέας μάλιστα, μιλώντας στο Documento Δήλωση στο documentonews.gr: Ο Ντογιάκος υποστηρίζει ότι εξέφρασε απλώς μια άποψη – Μιλούσε με την ΕΥΠ για ανταλλαγή νομικών απόψεων! ουσιαστικά, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε την ύπαρξη των συγκεκριμένων παρακολουθήσεων, αναφέροντας επίσης τηλεφώνημα απ' τον ΟΤΕ, το οποίο τον ενημέρωσε για τη παρουσία κλιμακίων της ΑΔΑΕ ζητώντας του να αναφέρει αν αυτό ήταν σωστό ή όχι.

Ο ίδιος βέβαια, κόντρα στο παραπάνω δημοσίευμα ανέφερε ότι απλά ότι ενεπλάκη στην υπόθεση, απλά για να πει τη γνώμη του και ότι δεν ήταν αυτός που είπε στην Cosmote να σταματήσει την έρευνα.

Μετά τις παραπάνω βόμβες όπως ήταν λογικό υπήρξε έντονη πολιτική αντίδραση, με τον Γιώργο Κύρτσο να ζητάει την παραίτηση του Ισίδωρου Ντογιάκου, αναφέροντας παράλληλα ότι η συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι χουντική.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Θεωρούσα ότι η παρακολούθησή μου είναι 100% βέβαιη γιατί είχα τις κατάλληλες πληροφορίες και τώρα η έρευνα της ΑΔΑΕ διέλυσε κάθε αμφιβολία.

Ζητώ δύο παραιτήσεις. Πρώτον, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με αντάμειψε για την υποστήριξή μου, όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και αργότερα όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία, με τους κοριούς του κράτους – παρακράτους.

Θεωρώ, επίσης, ότι ο κ. Ντογιάκος, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρέπει να πάει να κάνει μια άλλη δουλειά γιατί είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη που πρέπει να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία και να εξασφαλίζει τα δικαιώματά μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου ακόμα και την ευγνωμοσύνη μου στην ΑΔΑΕ που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια για να προστατέψει τα συνταγματικά μου δικαιώματα.

Θα δώσω συνέχεια στην Ελλάδα και την ΕΕ σε αυτήν τη θλιβερή υπόθεση. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι ήταν αντιστασιακός σε ηλικία 6 μηνών αλλά σε ώριμη πολιτική ηλικία πρέπει να του πω ότι έχει χουντική συμπεριφορά.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητάει εξηγήσεις για τις συγκεκριμένες παρακολουθήσεις:

«Η δημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τέλος. Μετά την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση Χατζηδάκη, πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της εκτροπής Μητσοτάκη, που οφείλει επιτέλους να απαντήσει στον ελληνικό λαό, χωρίς να το βάζει στα πόδια, όπως την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή», σημειώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στις δικαστικές Αρχές κι αναμένοντας απαντήσεις:

«Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο, διαπιστωμένα πλέον, παρακολουθούσε έναν ακόμα ευρωβουλευτή κι έναν ακόμα δημοσιογράφο;

Γιατί και πόσες φορές η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, υπέγραψε τις διατάξεις παρακολούθησης;

Πώς είναι δυνατόν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα στους παρόχους, να φέρεται να εμποδίζει την έρευνα από την συνταγματικά αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή»;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ