Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και δολοφόνησε τον Κώστα Φραγκούλη

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον 34χρονο αστυνομικό. Αιτία φέρεται να είναι η μη αποστολή του πιστοποιητικού θανάτου και της ιατροδικαστικής έκθεσης, με αποτέλεσμα η απόφαση να ληφθεί ως ο Κώστας Φραγκούλης να ήταν εν ζωή.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και δολοφόνησε τον Κώστα Φραγκούλη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο 34χρονος βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό και πλέον αφέθηκε ελεύθερος, με μοναδικό περιορισμό την μη έξοδο από την χώρα. Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης πυροβολήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, όπως διέφευγε από βενζινάδικο όπου δεν πλήρωσε το αντίτιμο των 20 ευρώ. Παρά την έκκληση και την καταγραφή του υπαλλήλου πως δεν επιθυμούσε περαιτέρω ενέργειες, η καταδίωξη ξεκίνησε με τον αστυνομικό να πυροβολεί μία φορά κατά του 16χρονου και άλλη μία σφαίρα που καρφώθηκε σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου. Ο αστυνομικός είχε στην αρχή αποκρύψει τον πυροβολισμό, στην συνέχεια έκανε λόγο για πυροβολισμό στον αέρα, για να δηλώσει έπειτα πως σημάδευε στα λάστιχα του ημιφορτηγού. Εντέλει ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης δεν τα κατάφερε στην πολυήμερη μάχη να παραμείνει ζωντανός και η κατηγορία αλλάζει σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, πυροβολώντας εν κινήσει και στοχεύοντας το αυτοκίνητο. Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για την υπόθεση λαμβάνοντας υπόψιν την δικογραφία πριν αφήσει ο Κώστας Φραγκούλης την τελευταία του πνοή. Αυτό συνέβη γιατί δεν είχαν διαβιβαστεί μέχρι την ώρα της απόφασης το πιστοποιητικό θανάτου και η ιατροδικαστική έκθεση! Αναμένεται η επιστροφή της δικογραφίας στον ανακριτή ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ